Mașina primită la nuntă de Zoia Ceaușescu, de la părinți, scoasă la licitație

Mașina primită la nuntă de Zoia Ceaușescu, de la părinți, scoasă la licitație
Autoturismul a fost pus sub sechestru după evenimentele din 1989. FOTO: Artmark/Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 10 Mai 2022
Data actualizare: 10 Mai 2022
Acum aproape 40 de ani, Zoia Ceaușescu a primit ca dar de nuntă de la părinții ei, Elena și Nicolae Ceaușescu, o mașină. Autoturismul e acum scos la licitație, la un preț de pornire de 500 de euro.

Zoia Ceaușescu, singura fiică a cuplului prezidențial Elena și Nicolae Ceaușescu, conducea un Renault Fuego GTS în anii ’80. Autoturismul a fost cadoul părinților ei cu prilejul căsătoriei cu inginerul Mircea Oprean, în 1983.

La aproape 40 de ani de atunci, automobilul este scos la licitație de casa de licitații Artmark, la prețul de pornire de 500 de euro. Evenimentul va avea loc la 19 mai.

Mașina a fost comandată la Uzinele Renault din Franța, după vânzarea unui autoturism Mercedes, cu două locuri, deținut atunci de Zoia Ceaușescu.

Citește șiAvionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat după adjudecare. Cine e noul proprietar

După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de procuratura generală. Șapte ani mai târziu, printr-o ordonanță a procuraturii, s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale. 

FOTO: Artmark.ro

Autoturismul, care are în licitație un preț de pornire de doar 500 de euro, a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului. 

Alături de exemplarul care a aparținut Zoiei Ceaușescu sunt scoase la licitației și alte 6 mașini circumscrise genului intrat în moda de modern classics, modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții.

Zoia Ceaușescu a fost singura fiică a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu. Ea s-a stins din viață la 20 noiembrie 2006, la vârsta de 57 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Zoia mai avea doi frați, Valentin (74 de ani) și Nicu Ceașescu (decedat în 1996).

Fotografii: Agerpres/Artmark

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!