Maturizare forțată. Un băiat de 11 ani din China muncește cot la cot cu tatăl lui. „Nu contează cât de obosit sunt”

Maturizare forțată. Un băiat de 11 ani din China muncește cot la cot cu tatăl lui. Nu contează cât de obosit sunt
Băiatul din China este lăudat de conaționalii săi. FOTO: capturi video HBS via scmp.com
Citeste mai mult despre: baiat China, China, maturizare,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 03 August 2022
Data actualizare: 03 August 2022
Un băiat de 11 ani din China a stârnit emoții profunde în rândul conaționalilor săi după ce s-a aflat că muncește și 17 ore pe zi, alături de tatăl lui. Copilul este acum subiect de dezbatere în țara natală, care readuce în discuție tema maturizării forțate a celor mici, care provin din familii monoparentale.

Băiatul din Zaozhuang, provincia Shandong, al cărui nume nu a fost făcut public, este dat drept exemplu de sacrificiu uman în China. Puștiul, care vinde plăcintele pe care tatălu lui le gătește în bucătăria micuțului restaurant pe care îl deține, a fost intervievat de o echipă de jurnaliști a postului TV HBS.

Într-un clip care s-a viralizat pe platforma de conținut video Bilibili, băiatul de 11 ani spune că își ajută tatăl în timpul vacanțelor de vară, pentru a pune pâine pe masă. De obicei, lucrează cot la cot cu tatăl lui, 10-12 ore pe zi, însă uneori e nevoie de el și 17 ore pe zi.

Dacă mă trezesc devreme, încep la 7:00 sau 8:00, altfel pot amâna până la 8:00 sau 9:00. Termin treaba pe la 11:00 noaptea sau la miezul nopții”, a spus băiatul, conform scmp.com.

Întrebat dacă nu depune prea mult efort pentru vârsta pe care o are, preadolescentul a oferit un răspuns surprinzător: 

Există o vorbă veche care spune că nu există plăcere fără efort. Și nu contează cât de obosit sunt eu, tatăl meu este mult mai obosit decât mine”, a povestit băiatul.

El nu se plânge de faptul că tatăl său îl pune la muncă, fiindcă vede chinul său de zi cu zi pentru a-și câștiga pâinea. Conform sursei citate, bărbatul își crește singur fiul, care învață zilnic o lecție prețioasă despre viață și valoarea banului.

Fotografii: capturi video HBS

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies