Mesajul lui Zelenski pentru jurnalista care a întrerupt jurnalul de știri al televiziunii naționale din Rusia

Mesajul lui Zelenski pentru jurnalista care a întrerupt jurnalul de știri al televiziunii naționale din Rusia
Citeste mai mult despre: razboi, evenimente, jurnalista, Rusia, Ucraina,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 15 Martie 2022
Data actualizare: 15 Martie 2022
O jurnalistă a intrat cu un mesaj anti-război în timpul jurnalului de știri de la televiziunea națională din Rusia. „Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici sunteți mințiți”, scria pe pancarta ținută în mână. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit printr-un mesaj video postat pe Telegram.

Marina Ovsyannikova, redactor la Pervîi Canal (Canalul 1), post național de televiziune controlat de statul rus, a intrat în studio în timpul unui jurnal de știri și a afișat un banner pe care scria „Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici sunteți mințiți”. Pentru gestul său, jurnalista a fost arestată.

„Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Canal 1 cu o pancartă anti-război.Celor cărora nu le este frică să protesteze.Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a spus Zelenski, potrivit pravda.com.ua.
 

„O anchetă internă este în desfăşurare” cu privire la acest „incident”, a transmis Pervîi Kanal într-un comunicat.

Înainte de a intra în direct în studioul știrilor, Marina a înregistrat un video în care spune: „Ce se petrece acum în Ucraina e o crimă, iar Rusia e stat agresor. Iar cel care face asta este un singur om, Vladimir Putin”

Mai multe persoane din anturajul juranalistei își fac griji pentru ea, pentru că n-au aflat nimic despre situația în care se află acum. 

Alena Popova, o activistă pentru drepturile omului  din Rusia a postat un mesaj îngrijorător: 

„Unde este Marina Ovysannikova? Acum nu se știe unde se află. Avocatului nu i s-a permis să i se alăture. Totodată, amintindu-mi de tortura și violența de la OVD-ul Brateevo, sunt foarte speriată pentru Marina. Prin lege, Marina nu poate fi arestată pentru că are 2 copii mici.

Acum este rezonabil pentru toți cei care i-au admirat curajul de ieri să sune urgent la aceste numere și să întrebe: unde este Marina, dar și pentru a le reaminti angajaților să înregistreze conversația, Marina nu poate fi arestată”, a scris ea pe Facebook. 

 

Sursă foto: Facebook, captură video
Vezi și: 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!