Mesajul Papei Francisc pentru români înainte de vizita în țara noastră: „Dragi frați și surori din România”

Mesajul Papei Francisc pentru români înainte de vizita în țara noastră: Dragi frați și surori din România
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Mai 2019
Data actualizare: 29 Mai 2019
Papa Francisc a postat un mesaj înduioșător pentru români cu câteva zile înainte de vizita sa oficială în țara noastră. Ce ne-a transmis Suveranul Pontif.

Liderul Bisericii Catolice, care va sosi în România vineri, 31 mai 2019, a ținut să le transmită românilor câteva gânduri înainte de a păși, în premieră, pe pământ românesc. Papa Francisc s-a adresat poporului român cu apelativul „frați și surori” și și-a exprimat entuziasmul de a fi oaspetele nostru.

Dragi frați și surori din România. Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial. Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate și le mulțumesc Președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru că m-au invitat și pentru deplina colaborare”, spune Papa Francisc în debutul mesajului său.

FOTO: Getty Images

Suveranul Pontif a menționat că știe că în România se fac pregătiri excepționale pentru primirea sa și și-a exprimat recunoștința pentru eforturile pe care românii le depun.

Știu că mulți pregătiți vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau binecuvântarea mea”, spune Papa Francisc, cerându-le românilor să se roage și ei pentru el.

Vezi mai jos mesajul video complet!

Ce va face Papa Francisc în România

Conform presidency.ro, Papa Francisc va avea parte de o serie de întâlniri oficiale, dar va și vizita mai multe obiective din București și din țară. 

Vineri, 31 mai 2019

11:30 – Aterizare pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București

12:10 – Ceremonia oficială de primire, Palatul Cotroceni

Ceremonial militar

Fotografie oficială

Convorbiri tête-à-tête dintre Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și Sanctitatea Sa Papa Francisc

13:00 - Întâlnire cu autoritățile, societatea civilă și corpul diplomatic, Palatul Cotroceni

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis

Discursul Sanctității Sale Papa Francisc

15:45 – Întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei

16:15 – Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei

Discurs al Sanctității Sale

17:00 – Rugăciune „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale, Catedrala Națională

Salut al Sanctității Sale

18:10 – Sfânta Liturghie, Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”

Vezi programul complet al vizitei Papei Francisc - AICI!


Andreea Esca, în avionul Papei

Pe parcursul celor trei zile ale călătoriei, începând cu 31 mai, echipa de jurnaliști Știrile PRO TV va urmări traseul Suveranului Pontif, va transmite imagini în direct de la întâlnirile acestuia cu autoritățile statului, dar și prezența la slujba pe care o va oficia la Catedrala Sfântul Iosif. Cristian Leonte și Alex Dima vor fi gazdele unor ediții speciale Știrile PRO TV.

Andreea Esca va fi printre puținii jurnaliști români selectați să-l însoțească pe Sfântul Părinte în avionul papal spre țara noastră, dar și înapoi către Roma. 

„Sunt extrem de onorată că am fost selectată să fac parte din echipa de jurnaliști care îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal spre România și înapoi către Roma. Sunt și foarte emoționată; nu m-am gândit niciodată că voi fi atât de aproape de Papa. Sunt curioasă dacă voi simți o emoție aparte când voi ajunge în preajma Sfântului Părinte și acum îmi fac lecțiile ca să fiu cât mai bine pregătită. Această întâlnire este, pentru mine, încă o dovadă că am avut mereu un înger protector”, a spus Andreea Esca despre întâlnirea cu Papa Francisc. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies