Mesajul transmis de Familia Regala a Romaniei după moartea reginei Elisabeta a II-a

Mesajul transmis de Familia Regala a Romaniei după moartea reginei Elisabeta a II-a
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 09 Septembrie 2022
Data actualizare: 09 Septembrie 2022
La scurt timp după ce Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, liderii internaționali și din România au transmis mesaje de condoleanțe. Nu mulţi ştiu că a existat o legatură de sânge între Majestatea Sa şi Regele Mihai. Cei doi au fost veri de gradul al III-lea. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit joi la 96 de ani, era verișoară de gradul al treilea cu regele Mihai, iar nunta acesteia cu ducele Philip Mountbatten din 1948 a fost momentul în care Mihai I avea să o întâlnească pentru prima oară pe Principesa Ana de Bourbon, viitoarea Regină Ana a României.

Mihai I a fost stră-strănepotul reginei Victoria a Marii Britanii atât pe filieră maternă, cât și paternă.

La sărbătorirea a 60 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, Regele Mihai a fost invitat de onoare şi, în semn de respect, la poza de grup a fost aşezat chiar lângă Regină.

 

Mesajul Familiei Regale a României după moartea reginei Elisabeta a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie.

După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație.
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Majestății Sale Regelui Charles al III-lea”, este mesajul Familiei Regale a României, publicat pe Facebook. 

Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis

„Domnia Majestății Sale a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală”, se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.
 


Sursă foto: Facebook/ Familia Regală a României

Vezi și: 

Interviul integral oferit Andreei Esca de Alteța Sa Regală, Prințul de Wales
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies