Metroul din Drumul Taberei, inaugurat la aproape 9 ani de la startul lucrărilor

Metroul din Drumul Taberei, inaugurat la aproape 9 ani de la startul lucrărilor
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Septembrie 2020
Data actualizare: 14 Septembrie 2020
Bucureștenii care locuiesc sau muncesc în Drumul Taberei trăiesc un moment istoric: după aproape 9 ani de lucrări și peste 5 ani de amânări, metroul își va deschide ușile și în cartierul lor.

Magistrala a 5-a de metrou va fi inaugurată marți, 15 septembrie 2020, începând cu ora 12.00. Anunțul a fost făcut luni de ministrul transporturilor, Lucian Bode, în ședința de guvern. În fapt, este vorba de o jumătate din magistrala a 5-a, între stațiile Râul Doamnei și Eroilor 2.

Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera) are aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou. Stațiile au fost denumite astfel: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Lucrările la magistrala a 5-a de metrou au început la finele anului 2011 și ar fi trebuit finalizate în 3 ani. Însă, șantierul a fost blocat de mai multe ori, fie din cauza lipsei banilor, fie din cauza unor lucrări suplimentare neașteptate. 

Unul dintre incidentele majore care au dus la predarea cu întârziere a secțiunii a fost surparea de pământ de proporții din decembrie 2015, în zona Bulevardului Erolilor. Atunci, mai multe familii au fost evacuate din casele lor pentru punerea în siguranță a solului pe care se aflau locuințele.

Pentru a putea circula în subteran cu călători, metroul a necesitat o aprobare din partea Comisiei Centrale de Recepție și a Comisiei de Punere în Funcțiune.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus - Episodul 3

FULLSCREEN
Metroul din Drumul Taberei, inaugurat la aproape 9 ani de la startul lucrărilor
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies