Miliardarul Jared Isaacman și-a luat adio de la familie înainte de primul său zbor turistic în spațiu

Miliardarul Jared Isaacman și-a luat adio de la familie înainte de primul său zbor turistic în spațiu
Jared Isaacman, la întoarcerea pe Pământ. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 24 Septembrie 2021
Data actualizare: 24 Septembrie 2021
Prevăzător sau panicat peste măsură, Jared Isaacman a luat în calcul că ar putea muri în primul său zbor în spațiu. Miliardarul de 38 de ani a dezvăluit că a trimis familiei un clip video de adio, înainte de lansarea misiunii „The Inspiration4” a companiei SpaceX.

Pe 15 septembrie 2021, SpaceX trimitea în spațiu primul echipaj 100% civil pentru o misiune în jurul Pământului. Toți cei 4 componenți ai echipajului s-au întors cu bine la 18 septembrie, după ce au orbitat la 585 de kilometri deasupra Terrei.

Jared Isaacman, un antreprenor cu afaceri în domeniul aeronauticii, a avut două scenarii înainte de a se urca la bordul modulului spațial SpaceX Dragon: dacă misiunea avea suscces, familia sa primea un mesaj filmat vesel, pozitiv; dacă misiunea eșua, și echipajul nu se mai putea întoarce pe Pământ, soția și copiii primeau un mesaj de adio.

A fost greu să nu mă gândesc la asta. Am înregistrat un filmuleț pozitiv și unul negativ și mă gândeam: chiar sper ca ei să vadă clipul pozitiv – cam asta îmi trecea prin minte”, a dezvăluit Isaacman, conform People.

Jared Isaacman, înainte de lansarea misiunii. FOTO: Getty Images

Antreprenorul, care a lansat prima afacere la vârsta de 16 ani, are două fiice cu soția lui, Monica. Ele au primit videoclipul vesel la întoarcerea lui pe Pământ.

The Inspiration4 este prima misiune în spațiu cu echipaj 100% civil a SpaceX, compania deținută de miliardarul Elon Musk. Anterior, miliardarii Richard Branson și Jeff Bezos au trimis navete în spațiu în cadrul unor misiuni private.

Călătoria SpaceX a fost finanțată de Jared Isaacman, care și-a propus astfel să strângă 200 de milioane de dolari pentru Spitalul de copii St. Jude.

Suma strânsă până acum depășește planul inițial, mai ales după ce Musk a anunțat că va dona 50 de milioane de dolari.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies