Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, prima apariție publică după o absență de aproape trei săptămâni

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, prima apariție publică după o absență de aproape trei săptămâni
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 20 Aprilie 2022
Data actualizare: 20 Aprilie 2022
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a vorbit în public pentru prima dată, după aproape trei săptămâni, despre războiul din Ucraina, pe care rușii îl numesc „operațiune militară”. 

O înregistrare video de la ședința Colegiului Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, condusă de Șoigu, a fost publicată pe site-ul instituției. În discrusul său, citit de pe foaie, ministrul rus a spus că „Rusia își respectă planul de eliberare a regiunilor Donețk și Luhansk”.

Statele Unite și țările occidentale pe care le controlează fac tot posibilul ca operațiunea noastră militară să continue. Livrările constante de arme străine demonstrează în mod clar că intenția lor este de a provoca regimul de la Kiev să lupte „până la ultimul ucrainean”, a mai spus Șoigu. 

Serghei Șoigu a adăugat, de asemenea, că implementarea planului de acțiuni al Ministerului Apărării are ca scop dezvoltarea în continuare a armatei și a marinei și asigurarea acestora cu echipamente militare avansate.

În ultima vreme, Șoigu a fost văzut rar în public. Ultimul său mesaj a fost cel de condoleanțe, pe 8 aprilie, în legătură cu moartea liderului LDPR Vladimir Zhirinovsky, scrie pravda.com.ua.

În martie, în mass-media au apărut zvonuri despre problemele de sănătate ale ministrului rus și că acesta nu a mai apărut în fața camerelor din 11 martie până pe 29 martie. 

Acum o săptămână, Leonid Nevzlin, fostul coproprietar al companiei Yukos, a dezvăluit faptul că ministrul rus al Apărării Serghei Shoigu a suferit un infract, citând sursele sale din Moscova.

 

Sursă foto/video: Twiter/ function.mil.ru

 

Vezi și: 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!