Ministrul Sănătății a vorbit despre momentul în care am putea ieși din nou din case! Când s-ar putea relaxa măsurile

Ministrul Sănătății a vorbit despre momentul în care am putea ieși din nou din case! Când s-ar putea relaxa măsurile
Autor: Iulian Ioncea
Data: 13 Aprilie 2020
Au trecut aproximativ patru luni de zile de când coronavirusul care sperie acum o întreagă planetă a fost descoperit în orașul chinezesc Wuhan.

Din păcate, din luna decembrie și până în prezent, aproape 2 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a depășit 100.000 de oameni de pe întreg globul. Singura veste bună ar fi că aproape 500.000 de locuitori ai țărilor afectate de coronavirus au reușit să se vindece după ce au fost infectați.

România a fost și ea foarte afectată de noul coronavirus, datele oferite de autorități în seara zilei de 12 aprilie arătând că aproximativ 6.300 de români sunt infectați cu virusul descoperit în Wuhan și că peste 300 de români au murit din cauza coronavirusului.

Zilele trecute, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a vorbit desper relaxarea măsurilor luate de autoritățile române, dezvăluind că este posibil ca locuitorii din unele orașe ale țării să poată ieși din nou din case fără restricții la finalul lunii mai sau la începutul lunii iunie. 

„Este un moment dificil pentru toată lumea. Este un moment pe care trebuie să-l gestionăm foarte clar, având grijă de noi, ca să avem grijă și de ceilalți. Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate. Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri (masca, igiena, mănușile) trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două, trei sau patru luni. Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a spus Nelu Tătaru.

foto: Agerpres

Vezi și: 

FULLSCREEN
Ministrul Sănătății a vorbit despre relaxarea măsurilor cauzate de coronavirus. Când am putea ieși din case
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO