Ministrul sănătății din Noua Zeelandă s-a dus la mare și la munte în plină pandemie. „Sunt un idiot”

Ministrul sănătății din Noua Zeelandă s-a dus la mare și la munte în plină pandemie. Sunt un idiot
David Clark și Jacinda Ardern (plan secund). FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Aprilie 2020
Data actualizare: 07 Aprilie 2020
David Clark a recunoscut că a încălcat principiile stării de urgență și și-a înaintat demisia. Premierul Noii Zeelande i-a refuzat-o, însă l-a pedepsit în alt mod.

Fă ce zice ministrul, nu ce face el! Ministrul sănătății din Noua Zeelandă s-a făcut de râs și a dat un exemplu prost locuitorilor țării după ce a încălcat prevederile stării de urgență decretate miercuri 25 martie 2020.

Deși autoritățile au instituit izolarea la domiciliu încă de la mijlocul săptămânii, demnitarul și-a dus familia, cu mașina, la casa lor de vacanță din Dunedin, în weekendul care a urmat. Locuința e situată pe malul lagunei Blueskin Bay, din partea de sud a țării.

N-a fost suficient, fiindcă săptămâna trecută ministrul a făcut o călătorie cu rulota, la munte. O fotografie făcută de un trecător l-a dat de gol.

David Clark a mărturisit totul superiorului său direct, premierul Jacinda Ardern, care l-a criticat pentru încălcarea regulilor.

Citește și: Lumea întreagă vrea un premier ca ea. Jacinda Ardern se întoarce la muncă la șase săptămâni după ce a născut


Premierul Jacinda Ardern și ministrul sănătății, David Clark. FOTO: Getty Images

Oamenii pot să meargă afară pentru a lua aer proaspăt și să se deplaseze pe distanțe scurte, dacă e nevoie, dar le-am cerut cetățenilor să evite activitățile acolo unde este un risc de îmbolnăvire. Ministrul ar fi trebuit să respecte acele sfaturi”, a spus premierul, citat de bbc.com.

În timp ce noi le cerem neozeelandezilor să facă sacrificii istorice, eu i-am dezamăgit. Am fost un idiot și înțeleg de ce oamenii sunt atât de supărați pe mine”, a mărturisit ministrul.

David Clark și-a prezentat demisia, însă aceasta a fost respinsă de prim-ministrul Noii Zeelande. Jacinda Ardern a explicat că în vremuri normale ar fi acceptat ca ministrul să plece, însă acestea nu sunt vremuri normale.

Totuși, Clark a pierdut portofiul de ministru asociat al ministrului de finanțe și a fost retrogradat pe linie de partid, la statutul de simplu membru.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Raluka
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies