Modelul ucrainean care se ascunde într-un adăpost anti-bombă în Kiev. De curând, prezenta la New York Fashion Week

Modelul ucrainean care se ascunde într-un adăpost anti-bombă în Kiev. De curând, prezenta la New York Fashion Week
Citeste mai mult despre: Eugenia Dubinova, Ucraina,
Autor: Doina Goanta
Data publicarii: 07 Martie 2022
Data actualizare: 07 Martie 2022
Eugenia Dubinova este născută și crescută în Kiev, dar frumusețea ei a dus-o în toată lumea. Ca model de top, a defilat de curând la Săptămână Modei de la New York.

Deși aflase de acolo că situația de la ea din tara este tensionată, s-a hotărât să se întoarcă, de dragul familiei și al iubitului. Acum se ascunde într-un adăpost anti-bombă, iar iubitul ei luptă alături de armata ucraineană. 

Eugenia a povestit în British Vogue despre experiența ei traumatizantă din ultimele zile. 

„M-am întors în Ucraina după Săptămâna Modei de la New York. Când eram la New York, am început să citesc știri despre companiile aeriene nu vor mai zbura către Ucraina și m-am speriat foarte tare. M-am gândit: „Trebuie să-mi văd familia. Dacă va începe acest război și nu-i voi vedea pe ai mei și pe iubitul meu, m-aș simți cu adevărat vinovata.” Când m-am întors, pe 24 februarie, m-a trezit un telefon de la tatăl meu la ora 5 dimineața. Mi-a spus: „ Eugenia, citește știrile.” Mi-am deschis telefonul și am văzut că Ucraina era bombardată. A fost șocant. Eu și iubitul meu, Eugene, care este jurnalist, locuim împreună la Kiev, așa că ne-am dus la supermarket să luăm mâncare și apă, pentru că nu știam cât poate dura”, a scris Eugenia pentru Vogue, ediția britanică. 

 „Am decis să rămânem în centrul orașului cu prietenii. În mod logic, ne gândeam că nimeni nu va bombarda centrul orașului. Președintele rus a spus că nu se va atinge de oraș, ceea ce a fost o minciună totală. La început, am simțit doar panică. Nu știam ce se întâmplă. Ascultam sirenele, ceea ce însemna că trebuie să mergem la adăpost, iar eu și prietenii mei eram mereu între adăpostul anti-bombe și casa”, a scris modelul.

Eugenia a spus că iubitul ei s-a hotărât să nu se mai ascundă și să treacă la acțiune. „Mi-a spus:  „Nu vreau să mai stau aici. Trebuie să merg să rezist pentru Ucraina. Nu vreau să stau pe loc și să aștept să se întâmple ceva.” El și prietenii săi au plecat pentru a rezista alături de armata ucraineană. Am pierdut o bucată din mine, dar m-a făcut să-l iubesc mai mult, văzând că mă poate apăra”, a mai povestit Eugenia Dubinova în Vogue.

Modelul a povestit despre experiența în adăpostul antiaerian. 
 
„A fost foarte greu să petreci 10 ore în adăpostul anti-bombă, pe piatră. A fost oribil să dormi. Era frig. Erau copii mici care își îmbrățișau jucăriile și am început să plâng. Sunt cu adevărat deprimată că cei mici se confruntă cu asta – au nevoie să meargă la școală cu prietenii lor și să se uite la desene animate, dar stau în adăposturi anti-bombă, se roagă pentru tații lor care apără Ucraina. Pe 26 am auzit prima explozie, la periferia Kievului (...)
 
"Au început să bombardeze drumurile și podurile, astfel încât oamenii să nu poată scăpa. Unii dintre ei au făcut-o. Dar eu nu am vrut să merg nicăieri, pentru că încă nu îmi văzusem părinții. Ei sunt de cealaltă parte a orașului, stau și ei într-un adăpost anti-bombă. Adăpostul nostru are toaletă, apă și electricitate. Pentru a dormi, există covorașe de yoga și folosești haine pentru a face o pernă. În acest moment, suntem doar eu și prietenul meu aici, dar pot încăpea până la 25 de persoane” VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!