NASA dezvăluie planul pentru colonizarea Lunii. 4 persoane vor locui acolo pentru o săptămână

NASA dezvăluie planul pentru colonizarea Lunii. 4 persoane vor locui acolo pentru o săptămână
Citeste mai mult despre: NASA, Luna, plan de colonizare, Tabara Artemis,
Data publicarii: 07 Aprilie 2020
Data actualizare: 18 Septembrie 2020
Programul Artemis al agenției spațiale speră să ducă astronauții pe Lună până în 2024.

Unul dintre scopuri este crearea unei tabere de bază Artemis care să le permită oamenilor să trăiască pe Lună. Aceasta ar putea fi localizată în craterul Shackleton de pe polul sud al Lunii.

Citește și: Ce se întâmplă cu planeta Pământ având în vedere pandemia de coronavirus?

Planul este ca patru astronauți să locuiască acolo, eventual pentru o săptămână. Dacă oamenii ar rămâne mai mult, cazarea lor ar necesita mai multe lucruri, cum ar fi apa, un sistem de eliminare a deșeurilor, ecranarea radiațiilor, o placă de lansare și infrastructura pentru energie electrică.

În această expediție, vor fi folosite două sisteme de deplasare, inclusiv un vehicul lunar. Celălalt vehicul este o platformă de mobilitate locuibilă care ar putea transporta echipajul de la bază. Vehiculul locuibil ar fi în esență ca o autoutilitară.

Colonizarea Lunii este de asemenea destinată să ajute astronauții să se pregătească pentru o eventuală călătorie pe Marte.

NASA a declarat: "Cu timpul, Tabăra Artemis ar putea include, de asemenea, un device care ar putea furniza informații utile pentru știință și tehnologie de pe toată Luna și care ar putea fi operat de echipaj  și alimentat cu ajutorul unui propulsor local."

Agenția spațială a adăugat: "Un telescop radio lunar ar putea fi, de asemenea, amplasat și operat de la distanță din tabăra Artemis  - un fel de radio-telescop în curte, la prima noastră tabără de pe Lună."

Foto: Shutterstock

Vezi și:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies