Nelu Tătaru îi liniștește pe români: „În octombrie mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19”

Nelu Tătaru îi liniștește pe români: bdquo;În octombrie mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19
Citeste mai mult despre: coronavirus, covid, Nelu Tătaru,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 22 Septembrie 2020
Au trecut aproximativ patru luni de când România a ieșit din starea de urgență, iar multă lume spune că acest lucru a avut un efect devastator: cazurile de coronavirus s-au înmulțit, iar locurile în spitale sunt din ce în ce mai puține.

Chiar dacă România se află în prezent pe o pantă ascendentă în privința numărului de noi cazuri de COVID-19, autoritățile afirmă că nu se pune problema să revenim la starea de urgență și că țara noastră va rămâne în continuare la starea de alertă.

Mai mult decât atât, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a dezvăluit că se așteaptă ca după alegeri cifrele să scadă și România să înregistreze mai puține cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare dintre aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a spus Nelu Tătaru.

foto: Agerpres

Vezi și: Ferma. În plus - episodul 6: Anisia Gafton, primul concurent eliminat din competiție
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies