Nelu Tătaru, noi detalii despre revenirea la starea de urgență: „Nu este cazul!”

Nelu Tătaru, noi detalii despre revenirea la starea de urgență: bdquo;Nu este cazul!
Citeste mai mult despre: coronavirus, Nelu Tătaru,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 19 Iulie 2020
Data actualizare: 19 Iulie 2020
În ultimele zile, din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus, românii au vorbit foarte des despre starea de urgență, existând două tabere: cei care vor să fie luată din nou această măsură și cei care nici nu vor să audă de noi restricții.

Pentru a pune punct speculațiilor și discuțiilor care au avut loc în mediul online și nu numai, Nelu Tătaru a dezvăluit că autoritățile nu se gândesc în acest moment la revenirea la starea de urgență.

„E prematur să ne gândim la amânarea școlii. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora. Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, odată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a spus Nelu Tătaru.

foto: Agerpres

Vezi și: Sony Pictures ia în serios epidemia, amânări până în 2021
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies