Noaptea Muzeelor 2020 își deschide porțile pentru tinerii creatori de conținut digital

Noaptea Muzeelor 2020 își deschide porțile pentru tinerii creatori de conținut digital
Autor: Diana Oprea
Data: 30 Septembrie 2020
În România, Noaptea Muzeelor este cu siguranță cea mai amplă manifestare culturală. Cea de a 16-a ediție va avea loc pe 14 noiembrie 2020. 

Evenimentul care se desfășura, în mod tradițional în luna mai, nu a putut avea loc din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, în toamna acestui an, Noaptea Muzeelor se reinventează: prin instalații de artă, producții video dedicate, proiecte culturale organizate în muzee sau spații alternative, cât și în mediul virtual.

Mai mult, anul acesta Rețeaua Națională a Muzeelor lansează o provocare pentru cei mai tineri consumatori culturali și activează în premieră, sub umbrela Nopții Muzeelor, apelul de proiecte digitale pentru elevi intitulat „ANIMAȚII, PUZZLE, INVESTIGAȚII… VINO ȘI JOACĂ-TE CU COLECȚIILE LA MUZEU!”.

Inițiativa este menită să incite creativitatea elevilor și să faciliteze interacțiunea între școli și spațiile muzeale din țară, apelul de proiecte încurajând tinerii să exploreze într-un mod creativ și imaginativ obiectele și resursele culturale din colecțiile muzeelor din comunitățile lor și să se înscrie în Noaptea Muzeelor 2020 cu propuneri originale.

Toate detaliile legate de condițiile de participare și mecanismele de înscriere pot fi găsite AICI sau pe site-ul RNMR.

Vezi și: Să îi scufundăm pe vikingi, Islanda – România, în play-off-ul Euro! Joi, 8 octombrie, de la 21:45, pe PRO TV!

 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies