Nou fake news pe rețelele sociale: Volodimir Zelenski a fugit din Ucraina și se ascunde la Brașov

Nou fake news pe rețelele sociale: Volodimir Zelenski a fugit din Ucraina și se ascunde la Brașov
Citeste mai mult despre: Volodimir Zelenski, Brasov, fake news, Romania,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 10 Martie 2022
Data actualizare: 10 Martie 2022
De când a început războiul în Ucraina, pe rețelele de socializare nu apar doar informații adevărate despre ce se întâmplă în țara vecină, ci se promovează și foarte multe fake news-uri.

Mai întâi, despre președintele ucrainean s-a spus că ar fi fugit în Polonia, informație dezmințită chiar de către persoana în cauză, iar acum se spune că Volodimir Zelenski ar fi părăsit Ucraina și s-ar afla în România, la Brașov!

Bineînțeles că această informație este una falsă, însă pe Telegram cei care administrează pagina War on Fake vin și cu „dovezi” care demonstrează că Zelenski nu s-ar mai afla în Ucraina, după cum notează Impact.

„Potrivit unor surse, el s-ar afla într-un buncăr din Liov, unde, probabil, a fost recreat interiorul biroului său de la Kiev, dar lipseşte un tablou care apărea în filmările anterioare. Prima dată, preşedintele a înregistrat videoclipul cu telefonul, apoi a fost editat şi transmis către o cameră TV. Fiţi atenţi la tabloul din spatele lui: dispare atunci când se schimbă unghiul. Zelenski are părul uşor diferit şi barba crescută diferit. O altă destinaţie de localizare a lui Zelenski este oraşul Braşov din România”, scrie presa din Rusia, care citează pagina de Telegram „War on Fake”.

Însă rușii nu se opresc aici! Ei afirmă că totul s-a întâmplat pe 8 martie, când mai multe elicoptere ale Ucrainei au primit aprobarea de a intra în România, cu destinația finală Ghimbav, în județul Brașov. Și se bazează pentru aceste afirmații pe un comunicat al Ministerului Apărării Naționale din România.

„Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare. Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, spunea comunicatul MaPN.

Vezi și: Kendall Jenner plătită să se dezbrace?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!