Noua Zeelandă va interzice țigările pentru generațiile viitoare

Noua Zeelandă va interzice țigările pentru generațiile viitoare
Citeste mai mult despre: Noua Zeelanda, tigari,
Data publicarii: 09 Decembrie 2021
Data actualizare: 09 Decembrie 2021
Noua Zeelandă va interzice vânzarea de țigări către următoarea generație, în încercarea de reduce consumul de tutun.

Orice persoană născută după 2008 nu va putea cumpăra țigări sau produse din tutun în timpul vieții, în temeiul unei legi care urmează să fie promulgată anul viitor. „Vrem să ne asigurăm că tinerii nu vor fuma niciodată”, a spus ministrul Sănătății, dr. Ayesha Verall, potrivit bbc.com.

Măsura face parte dintr-o represiune radicală împotriva fumatului anunțată joi de Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă. Medicii și alți experți în sănătate din țară au sunt de acord cu această lege. „Va ajuta oamenii să renunțe sau să treacă la produse mai puțin dăunătoare și va fi mai puțin probabil ca tinerii să devină dependenți de nicotină”, a spus profesorul Janet Hook de la Universitatea Otago.

Mulți oameni consideră că este o idee foarte bună pentru sănătatea oamenilor, însă alții au avertizează că această mișcare ar putea crea o piață neagră a tutunului.

Noua Zeelandă este hotărâtă să atingă un obiectiv național de reducere a ratei naționale de fumat la 5% până în 2025, cu scopul de a o elimina în cele din urmă cu totul. În prezent, 13% dintre adulții din Noua Zeelandă fumează. Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă spune că fumatul cauzează unul din patru tipuri de cancer și rămâne principala cauză de deces care poate fi prevenită.

Sursă foto: Shutterstock
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!