O asistentă de penitenciar, condamnată la închisoare după ce s-a îndrăgostit de un deținut

O asistentă de penitenciar, condamnată la închisoare după ce s-a îndrăgostit de un deținut
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 19 Octombrie 2022
Data actualizare: 19 Octombrie 2022
“Prison break” în viața reală sau când viața bate filmul! Elyse Hibbs, o asistentă de penitenciar, a recunoscut că a avut o “relație nepotrivită” cu un deținut pe care l-a îngrijit. Pe lângă faptul că a rămas fără job, britanica a fost condamnată și la închisoare. 

Presa din UK a prezentat cazul asistentei Elyse Hibbs, care a ajuns la închisoare după ce s-a îndrăgostit de un pușcăriaș. 

Femeia a fost condamnată recent la 6 luni de închisoare și a primit sentința cu ochii în lacrimi, potrivit Daily Star.

Elyse s-a angajat într-o "relație nepotrivită" cu un deținut de la HMP Parc, unde lucra ca asistentă de penitenciar. Hibbs lucra la închisoare din septembrie 2018 și l-a întâlnit pe deținut după ce acesta a avut nevoie de tratament medical. Bărbatul și-a rugat mama și un prieten să dea de urma ei pe Instagram. 

După ce i-a găsit profilul, deținutul i-a trimis mai multe mesaje și a convins-o să-i dea numărul de telefon. Cei doi au început să se sune și să-și trimite mesaje de dragoste. 

"Au schimbat numeroase mesaje și apeluri, dintre care unele au fost efectuate prin telefonul închisorii și înregistrate. Au vorbit despre închisoare și despre personalul din închisoare. El spune că o iubește, iar ea îi răspunde că și ea îl iubește. I-a spus că vrea să-i mulțumească pentru modul în care a avut grijă de el la HMP Parc", a declarat procurorul Matthew Cobbe potrivit sursei citate mai sus. 

Instanța a spus că asistenta a fost "manipulată" de deținut și s-a implicat "prea mult".

În 13 iulie, ea a fost arestată după ce anchetatorii au găsit numărul ei de telefon pe lista de apeluri aprobate pentru deținuți. Tot atunci a fost nevoită să-și dea demisia.

Hibbs a pledat vinovată de abuz în serviciu public și a susținut că a fost "exploatată" și s-a simțit "amenințată" de deținut, motiv pentru care nu a întrerupt legătura cu acesta.

Avocatul care o apără pe Elyse Hibbs, Adam Sharp, a declarat că clienta sa nu a câștigat financiar din această relație și nu a ajutat la crima organizată.

"Și-a exprimat remușcările pentru acțiunile sale. Era tânără, relativ lipsită de experiență", a adăugat el, în timp ce a cerut o suspendare a pedepsei clientei sale.

Cu toate acestea, judecătorul a condamnat-o pe tânără la 6 luni de închisoare. “Deși erați tânără, ați avut o poziție de responsabilitate ca asistent medical și ca membru al personalului închisorii. Nu ați raportat contactul inițial, în ciuda sfaturilor unui coleg și a pregătirii pe care o aveați. V-ați angajat inițial într-o relație de flirt, nu ați raportat contactul continuu și nu ați raportat faptul că acest deținut avea asupra sa și în custodie un dispozitiv ilegal”, a motivat judecătorul. 

Fotografii: Profimedia Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies