O benzinărie a fost amendată pentru discriminarea femeilor. Care este motivul

O benzinărie a fost amendată pentru discriminarea femeilor. Care este motivul
Citeste mai mult despre: benzinarie, amenda, discriminarea femeilor,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 29 Iulie 2022
Data actualizare: 29 Iulie 2022
O stație de carburanți din județul Dâmbovița a fost amendată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce un angajat a afișat un mesaj ofensator la adresa femeilor.

O stație de carburanți din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița a fost amendată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce un angajat a postat un anunț jignitor la adresa femeilor. Acesta a scris pe un afiș că roagă persoanele de sex feminin să nu își schimbe absorbantele în incinta benzinăriei.

„Cu stimă, vă rugăm nu schimbaţi tampoane sau OB în incinta staţiei; ruşine să ducem mizeria dumneavoastră”, scrie în mesajul afişat în staţia de carburanţi.

CNCD a transmis un mesaj strict, referitor la întreaga situație. S-a pus accentul pe faptul că menstruația este o caracteristică fiziologică a femeii și că afișul pus de angajați este unul ofensator. 

„Afişarea unui anunţ într-un loc public, respectiv o benzinărie Lukoil din localitatea Bungetu, judeţul Dâmboviţa, în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin”, a declarat CNCD.

Benzinăria a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Sursă foto: Shutterstock

VEZI ȘI: Cele mai tari idei de vacanță
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies