O cerere de autorizare de introducere pe piață pentru un vaccin împotriva Covid-19 va fi depusă foarte curând în SUA

O cerere de autorizare de introducere pe piață pentru un vaccin împotriva Covid-19 va fi depusă foarte curând în SUA
Data publicarii: 18 Noiembrie 2020
Data actualizare: 18 Noiembrie 2020
Pfizer ar putea fi la distanță de câteva zile de depunerea unei autorizații de utilizare de urgență pentru vaccinul împotriva Covid-19, după ce compania farmaceutică a colectat datele de siguranță necesare pentru a depune o cerere la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).
Albert Bourla, CEO Pfizer, citat de statnews.com, afirmă:
 
"Suntem foarte aproape de a depune o autorizație de utilizare de urgență", a spus Bourla în timpul Summit-ului STAT, care anul acesta este un eveniment virtual. Bourla a evitat întrebarea dacă depunerea lui Pfizer va fi făcută săptămâna aceasta.
 
„Să nu creăm așteptări”, a spus el într-o conversație cu Matthew Herper din STAT. „O vom anunța imediat ce o vom face.”
 
Pfizer, care produce un vaccin ARN mesager sau ARNm, a fost primul care a anunțat rezultatele preliminare din studiul său de faza 3. Se preconizează că va fi primul vaccin Covid-19 eliminat pentru utilizare în Statele Unite. Dacă totul merge conform planului, vaccinările ar putea începe cândva în decembrie. Se așteaptă ca în 2020, compania să poată furniza în SUA suficient vaccin pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.

 
Vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi puternic protector într-o analiză preliminară a datelor de fază 3, cu eficacitate de peste 90%. Studiul a fost conceput pentru a arăta dacă vaccinul este protejat împotriva infecției simptomatice cu noul coronavirus. Anunțul lui Pfizer a fost urmat săptămâna aceasta de cel de la Moderna, care au precizat că vaccinul lor - de asemenea, un vaccin ARNm - s-a dovedit a fi extrem de protector.
 
Bourla a spus că a fost ușurat să vadă că un alt vaccin a avut și el succes și speră că vor fi multe altele, deoarece nevoia globală de vaccinuri Covid-19 depășește capacitatea de producție a oricărei companii.

Datele preliminare sugerează că vaccinul Pfizer oferă o protecție situată în jurul a 90% împotriva COVID-19 în timp ce rezultatele Moderna indică o eficacitate de 94,5%.

PE PRO TV PLUS POȚI VEDEA MATERIALE EXCLUSIVE:

FOTO: SHUTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!