O fată din Ucraina, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați - VIDEO

O fată din Ucraina, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați - VIDEO
Data publicarii: 06 Mai 2022
Data actualizare: 07 Mai 2022
Încă o poveste plină de curaj vine din Ucraina, unde o fată în vârstă de 15 ani a dat dovadă de eroism. Copila din Popasna, Ucraina, a condus 30 de kilometri pe un drum minat, împușcată, pentru a salva doi bărbați aflați în mașină. 

Gest eroic

Fata era pasageră într-o mașină atacată de ruși. Ea și alți patru adulți au fost răniți, iar puștoaica a decis să se urce la volan și să conducă, pentru că aveau nevoie urgentă de ajutor.

A fost împușcată și rănită la ambii genunchi, dar a condus peste 30 de kilometri pe un drum minat pentru a salva doi bărbați din mașină, răniți mai grav.

Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge. Minele de pe şosea erau ca o tablă de şah. Cadavrul unei femei şi un stâlp erau în mijlocul drumului. Eram rănită, mă durea, dar nu puteam să-i abandonez sub tirul focurilor", a povestit Lisa.

Tânăra și-a spus povestea dramatică într-un clip de Youtube, care a devenit rapid viral. Potrivit presei ucrainene, fata nu numai că a reuşit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruşi, dar a supravieţuit şi când militarii au deschis focul asupra maşinii sale.

Interviul a fost postat și de șeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhiy Haidai, care a lăudat eroismul acesteia.

Captură video
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies