O fată din Ucraina, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați - VIDEO

O fată din Ucraina, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați - VIDEO
Data publicarii: 06 Mai 2022
Data actualizare: 07 Mai 2022
Încă o poveste plină de curaj vine din Ucraina, unde o fată în vârstă de 15 ani a dat dovadă de eroism. Copila din Popasna, Ucraina, a condus 30 de kilometri pe un drum minat, împușcată, pentru a salva doi bărbați aflați în mașină. 

Gest eroic

Fata era pasageră într-o mașină atacată de ruși. Ea și alți patru adulți au fost răniți, iar puștoaica a decis să se urce la volan și să conducă, pentru că aveau nevoie urgentă de ajutor.

A fost împușcată și rănită la ambii genunchi, dar a condus peste 30 de kilometri pe un drum minat pentru a salva doi bărbați din mașină, răniți mai grav.

Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge. Minele de pe şosea erau ca o tablă de şah. Cadavrul unei femei şi un stâlp erau în mijlocul drumului. Eram rănită, mă durea, dar nu puteam să-i abandonez sub tirul focurilor", a povestit Lisa.

Tânăra și-a spus povestea dramatică într-un clip de Youtube, care a devenit rapid viral. Potrivit presei ucrainene, fata nu numai că a reuşit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruşi, dar a supravieţuit şi când militarii au deschis focul asupra maşinii sale.

Interviul a fost postat și de șeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhiy Haidai, care a lăudat eroismul acesteia.

Captură video
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!