O felie din tortul de la nunta Prințesei Diana cu Charles s-a vândut la licitație cu 2.500 de dolari

O felie din tortul de la nunta Prințesei Diana cu Charles s-a vândut la licitație cu 2.500 de dolari
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 13 August 2021
Data actualizare: 13 August 2021
Anul acesta, în 29 iulie, s-au împlinit 40 de ani la nunta Prințesei Diana cu prințul Charles. Recent, o felie din tortul mirilor s-a vândut la licitație cu 2.500 de dolari, sumă care a întrecut așteptările tuturor. 

Felia de tort care cântărește în jur de 800 de grame conține glazură, o stemă regală din marțipan și o potcoavă mică de argint. Desertul a fost oferit lui Moyra Smith, o angajată a Reginei Elisabeta a II-a.


Femeia a păstrat felia de tort în folie alimentară, într-o cutie decorativă pe care este scris mesajul “Manevrează cu grijă! Tort de la nunta Prințesei Diana și a Prințului Charles. 29.07.1981” și inițialele Moyrei. Aceasta a vândut felia unui colecționar în anul 2008, care se pare că decis la rândul său să se despartă de ea. 

“Se pare că este în aceeași stare bună ca atunci când a fost vândută inițial, dar vă sfătuim să nu mâncați”, au scris pe Internet reprezentanții casei de licitație Dominic Winter. Prăjitura a fost estimată inițial între 400 și 700 de dolari, dar s-a vândut la licitație cu prețul de 2.562 de dolari, potrivit CNBC. Suma a fost plătită de Gerry Layton, un colecționar din Leeds, Marea Britanie. 

O nuntă de basm, un mariaj de coșmar

Prințesa Diana și Prințul Charles s-au căsătorit în 29 iulie 1981. Cei doi au avut o nuntă de basm, însă mariajul a fost unul de coșmar. 

Nunta regală a fost urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni. Cea supranumită “Prințesa Inimilor” a purtat o rochie cu o trenă lungă de 8 metri. Ținuta Dianei valora peste 12.400 de dolari. Cele 23 de torturi, pentru că Diana și Charles nu au avut doar unul, au fost realizate de cofetarul David Avery. 

Citește șiCu ce sumă s-a vândut la licitație mașina primită de Prințesa Diana de la Prințul Charles

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Wine Trips Romania – Ep.5 Povestea Casei Timis

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies