O fetiță din Filipine, desemnată pământeanul cu numărul 8 miliarde. Ce nume a primit

O fetiță din Filipine, desemnată pământeanul cu numărul 8 miliarde. Ce nume a primit
FOTO: Commission on Population and Development NCR
Citeste mai mult despre: populatie, 8 miliarde, fetita, Filipine,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Noiembrie 2022
Data actualizare: 16 Noiembrie 2022
Populația Terrei a ajuns la 8 miliarde de locuitori, după venirea pe lume a unei fetițe în Filipine. Nou-născutul a primit titlul simbolic de „pământeanul cu numărul 8 miliarde”. Bucuria familiei a fost mare, în timp ce experții prevăd o accelerare a înmulțirii populației.

Suntem 8 miliarde după venirea pe lume a micuței Vinice Mabansag, la Spitalul Dr. Jose Fabella Memorial din Manila, Filipine. Reprezentanții Comisiei pentru Populație și Dezvoltare din Filipine au marcat acest moment postând mai multe fotografii cu fetița și cu mama ei, la scurt timp după momentul nașterii.

Lumea a atins o altă piatră de hotar a populației după ce o fetiță născută în Tondo, Manila, a fost aleasă pentru a marca simbolic pământeanul cu numărul 8 miliarde. Micuța Vinice a fost întâmpinată pe 15 noiembrie de asistentele de la Spitalul Memorial Dr. Jose Fabella, precum și de reprezentanți ai Comisiei pentru Populație și Dezvoltare”, au scris aceștia pe Facebook.

Populația Terrei a atins această bornă într-un timp foarte scurt. Dacă în 1950, numărul locuitorilor planetei era de 2,5 miliarde, Pământul a avut nevoie de doar 12 ani pentru a adăuga încă un miliard de locuitori.

Experții ONU estimează că populația planetei va depăși 9 miliarde de oameni în 2037 și 10 miliarde de locuitori în jurul anului 2058.

Specialiștii spun că o cauză a creșterii demografice este îmbunătățirea substanțială a serviciilor medicale la nivel mondial, cu accent pe prevenție, și mai puțin pe tratare.

ONU prevede și că responsabile pentru mai bine de jumătate din creșterea populației până în 2050 sunt doar opt țări: Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

Fotografii: Commission on Population and Development NCR

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies