O grădină zoologică din Ucraina își eutanasiază animalele după ce a fost bombardată de ruși

O grădină zoologică din Ucraina își eutanasiază animalele după ce a fost bombardată de ruși
Citeste mai mult despre: gradina zoologica, eutanasiere, Ucraina,
Data publicarii: 08 Aprilie 2022
Data actualizare: 08 Aprilie 2022
Fondatorul ”Feldman Ecopark” a declarat că grădina zoologică este pregătită să eutanasieze animalele dacă rezidenții nu pot fi transportați în locuri mai sigure.

Feldman Ecopark, o grădină zoologică din Harkov, Ucraina, spune că s-ar putea ca mai multe dintre animale trebuie să moară din cauza distrugerilor provocate de atacurile rușilor.

Conform CBS News, bombardamentele armatei ruse în Harkov au distrus inclusiv adăposturile animalelor de la zoo. Fără hrană și fără un nou adăpost la care să fie transportate cât mai repede, animalele vor avea un sfârșit tragic.

Recent, fondatorul grădinii zoologice, Alexander Feldman, a declarat că Feldman Ecopark ”nu mai există” din cauza distrugerilor suferite. Acesta a adăugat că mai multe animale de talie mare au supraviețuit ”miraculos”, dar fără hrană și un alt adăpost, vor fi eutanasiate. Decizia ”extrem de dureroasă” a fost luată pe fondul îngrijorării că acestea ar putea scăpa în oraș.

Feldman a mai precizat că mutarea prădătorilor de talie mare, precum tigri, leii sau urșii este dificilă pentru că este nevoie de ”transport special”, care implică participarea ”unui număr mare de oameni„.

”Nu e o treabă ușoară să muți niște lei. Mai ales când animalele sunt stresat din cauza bombardamentelor și pentru că stilul lor de viață s-a schimbat dramatic”. 

Războiul din Ucraina a afectat și alte grădini zoologice. Luna trecută, un leu pe nume Simba și un lup pe nume Akyla au fost evacuați din Zaporizhzhia și au ajuns la un adăpost din Rădăuți, România, conform Associated Press.

Foto: Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!