O mamă a doi copii s-a alăturat armatei ucrainene, iar acum distruge tancurile rusești

O mamă a doi copii s-a alăturat armatei ucrainene, iar acum distruge tancurile rusești
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 23 Martie 2022
Data actualizare: 23 Martie 2022
Tatyana Chernovol, mamă a doi copii, jurnalistă și fost deputat al Radei Supreme a Ucrainei, s-a alăturat armatei ca să lupte împotriva invaziei ruse. Acum este operator de rachete ghidate antitanc. 

Unitatea ei este situată la nord de Kiev, unde atacă și distruge vehicule rusești, oprindu-le înaintarea către capitală. Într-un video, prezentat de currenttime.tv, Tatiana povestește cum a doborât un tanc rusesc, după care întreaga coloană s-a întors din drum.

”Am auzit sunetul tancurilor și am alergat repede la poziții. Eu am alergat până la fotoliul meu de operator, mai bine zis până la această servietă. Pornesc monitorul și văd tancurile cum se apropie. Stabilesc ținta și...dobor primul tanc. Tancul a observat racheta în aer și chiar a reușit să se întoarcă, dar aceasta a nimerit chiar în rezervoare. Tancul pur și simplu a zburat de pe șosea. Acum se mai văd rămășițe undeva pe margine. 

După asta, rușii au deschis focul, dar nu a durat mult. Coloana pur și simplu s-a întors din drum”, povestește ea. 

O rachetă antitanc, denumită și ATGM (din engleză: Anti-Tank Guided Missile) este o rachetă ghidată a cărei misiune principală este distrugerea tancurilor și a altor tipuri de vehicule blindate.

Tatyana Chernovol este o cunoscută activită și jurnalist de investigații din Ucraina. Ea s-a evidențiat și la Euromaidan, în 2014, când în urma protestelor sângeroase fostul președinte Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere. 

După acele evenimente, Tatyana pleacă în Dombas, unde participă la lupte împreună cu soțul ei, Nikolai Berezov. Acesta a murit în august 2014, în bătălia de la Ilovaisk. 

Sursă: currenttime.tv
Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!