O nouă campanie “România, te iubesc” – “Războiul gunoaielor”

O nouă campanie  România, te iubesc  ndash;  Războiul gunoaielor
Data publicarii: 23 Septembrie 2021
Data actualizare: 23 Septembrie 2021
De ani de zile, Bucureștiul, și nu numai este în pragul unei crize majore a deșeurilor. Peste un milion de tone de gunoi sunt produse anual în capitală, și dacă socotim și resturile adunate din localitățile limitrofe se adună cantități impresionante. Iar această situație se agravează în fiecare zi. 

De luni, 27 septembrie în cadrul Știrilor Protv începe un șir de investigații realizate de Cosmin Savu despre situația critică a sistemului de colectare și depozitare al deșeurilor din capitală: “Războiul gunoaielor”. Va fi prezentat un sistem financiar care se bazează pe corupție, o poveste care leagă crima organizată cu conexiuni în Italia, salubriști români și functionari slabi sau lipsiți de integritate.

Conexiunile afacerilor bucureștene duc până în Italia, iar echipa PROTV a filmat în Roma, Sicilia și Napoli. Sunt imagini și interviuri în exclusivitate despre implicarea mafiei italiene în afacerile cu gunoi.

Bucurestiul nu are niciun depozit conform, presiunile europene sunt mari pentru că lipsesc platforme de deșeuri moderne. În acelasi timp, afacerea cu strângerea gunoiului este profitabilă pentru că este vorba despre bani publici.  Iar jucătorii de pe piață nu sunt interesați de sănătatea sau bunăstarea bucureștenilor, ci de propriul buzunar. Îngrijorător este faptul că nici autoritățile nu par să reacționeze, fiind probabil lovite de pasivitate sau corupție. 

Episoadele campaniei “Razboiul gunoaielor” vor fi difuzate zilnic în cadrul Știrilor PRO TV, dar și în cadrul unei ediții speciale, România, te iubesc.

FOTO: PRO TV

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies