Oamenii de știință au dezvăluit cele mai sigure locuri  de pe Pământ în cazul unei pandemii 

Oamenii de știință au dezvăluit cele mai sigure locuri  de pe Pământ în cazul unei pandemii
Data: 02 Aprilie 2020
Oamenii de știință au dezvăluit recent care cred ei că sunt cele mai bune locuri pentru a te ascunde în cazul undei pandemii. 

COVID-19, boala cauzată de noua tulpină de coronavirus, a ucis aproape 50.000 de oameni în toată lumea.

Citește și

Citește și: A început Italia să scada ca număr de cazuri noi și ca număr de decese cauzate de coronavirus? Ce vești vin din Peninsulă?

În cadrul cercetării publicată în octombrie 2019, cu doar câteva săptămâni înainte de apariția focarului viral din China - oamenii de știință din Noua Zeelandă s-au concentrat pe 20 de națiuni insulare, deoarece acestea sunt izolate în mod natural de răspândirea contagiilor.

Aceștia au folosit o varietate de criterii pentru a clasifica locul în care oamenii ar putea să treacă peste perioada unei pandemii și să reconstruiască civilizația.

Este important de reținut că cercetarea nu a fost modelată pe COVID-19, deoarece boala nu a fost cunoscută când a fost publicată cercetarea.

Autorii au concluzionat în lucrarea lor: „Națiunile insulare din Australia (0,71) urmate de Noua Zeelandă (0,68) și Islanda (0,64), par să aibă caracteristicile necesare pentru a acționa ca refugiu eficient în fața unei catastrofe globale pandemie, din care societatea tehnologică pe scară largă poate fi reconstruită cu succes."

Celelalte 17 țări au clasat sub 0,5, deci au fost mai puțin potrivite pentru a asigura supraviețuirea umanităților.

Acestea includ Malta, Japonia, Capul Verde, Bahamas, Trinidad și Tobago, Barbados, Madagascar, Cuba, Mauritius și Fiji.

Medicul Nick Wilson, de la Universitatea din Otago, din Noua Zeelandă, a explicat: „Descoperirile în biotehnologie ar putea vedea o pandemie concepută genetic amenințând supraviețuirea speciei noastre."

„Cu toate că transportatorii bolii pot eluda cu ușurință frontierele terestre, o insulă închisă de sine stătătoare ar putea adăposti o populație izolată, adeptă tehnologic, care ar putea repopula Pământul în urma unui dezastru.”

Niciunul dintre clasamentele produse de oamenii de știință nu garantează că sunteți mai mult sau mai puțin feriți de o pandemie de orice fel.

Nu vă recomandăm să utilizați aceste informații pentru a vă ghida excursiile în timpul focarului de coronavirus sau după terminarea acestora.

Foto: Shutterstock

Trending Review cu Daragiu - Episodul 23
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies