Fenomen spectaculos. Oamenii din India pot vedea Munții Himalaya pentru prima dată după zeci de ani

Fenomen spectaculos. Oamenii din India pot vedea Munții Himalaya pentru prima dată după zeci de ani
Data publicarii: 10 Aprilie 2020
Data actualizare: 10 Aprilie 2020
Pentru că poluarea a scăzut drastic, în plină pandemie de coronavirus, când oamenii au redus activitatea, un nou fenomen spectaculos a fost vizibil zilele trecute.

Indienii din orașul Jalandhar și din împrejurimi au postat fotografii online făcute de la fereastra lor, unii mărturisind că nu au mai văzut piscurile Himalayei de zeci de ani.

"Pentru prima dată în aproape 30 de ani am putut vedea clar Munții Himalaya, datorită diminuării poluării din India. Pur și simplu uimitor", a scris Manjit Kang.

Fenomenul este posibil grație îmbunătățirii calității aerului în ultimele săptămâni, după ce industriile s-au oprit, mașinile nu prea mai circulă și companiile aeriene au anulat zborurile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Delhi a înregistrat o reducere de 44% a nivelului de poluare a aerului cu PM10 în prima zi a restricțiilor sale, a constatat Consiliul Central de Control al Poluării din India

Standardul PM10 măsoară particulele de aer cu diametrul de 10 micrometri sau mai mic.

Raportul spune că, în total, 85 de orașe din India au constatat mai puțină poluare a aerului în prima săptămână de izolare la nivel național.

Între timp, calitatea aerului din Jalandhar, care se află la peste 100 de mile de Himalaya, a fost măsurată drept „bună” pe indicele național al țării pentru 16 din cele 17 zile de la anunțarea izolării la nivel național.

În schimb, aceeași perioadă de 17 zile a anului trecut nu a reușit să înregistreze o singură zi de calitate „bună” a aerului - iar în primele 17 zile ale lunii martie a acestui an, doar trei zile au înregistrat o calitate bună a aerului.

Prin urmare, perioada a marcat un suflu binevenit de aer curat pentru orașele aglomerate și poluate ale țării. India găzduiește 21 dintre cele 30 cele mai grav poluate zone urbane din lume, potrivit datelor culese în Raportul mondial al calității aerului din 2019 al IQAir AirVisual.

India a înregistrat până acum peste 6700 de persoane infectate cu COVID-19 și 228 de decese

Foto: Shutterstock

Trending Review cu Daragiu - Episodul 24
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies