“Octomama” Nadya Suleman, la 12 ani după ce a uimit cu sarcina sa. Cum se descurcă în postura de mamă a 14 copii

Octomama Nadya Suleman, la 12 ani după ce a uimit cu sarcina sa. Cum se descurcă în postura de mamă a 14 copii
Citeste mai mult despre: Nadya Suleman, octomama,
Autor: Doina Goanta
Data publicarii: 26 Octombrie 2021
Data actualizare: 26 Octombrie 2021
Nadya Suleman nu se plictisește nicio secundă. Ar fi chiar imposibil, cu 14 copii cu vârste între 12 și 21 de ani. “Octomama” a reușit să depășească momentele dificile din viața sa, când, din lipsă de bani, a făcut niște compromisuri și a luat niște decizii pe care le regretă și azi. Acum își dedică tot timpul creșterii copiilor, iar în curând urmează să lanseze o nouă carte.

Cine e Nadya Suleman și cum a ajuns să nască octupleți

În 2008, medicul Michael Kamrava, specialist în fertilitate, i-a implantat Nadyei Suleman 12 embrioni, deși numărul maxim recomandat pentru vârsta ei era de 3. Declarațiile privind sarcina sunt destul de controversate: Nadya a susținut că ea și-ar fi dorit doar gemeni și că medicul nu i-ar fi spus că urmează să nască 8 copii. Ceea ce e însă destul de greu de crezut. Nadya însăși i-a cerut medicului să îi implanteze 6 embrioni. În condițiile în care femeia mai avea încă 6 copii acasă. Concepuți tot prin fertilizare în vitro.

Între timp, medicul și-a pierdut licența și a fost nevoit să părăsească SUA.O echipă de 46 de medici și asistente au luat parte la nașterea octupleților. Șase băieți și două fete. Este un record mondial până în prezent, pentru că nu s-a mai întâmplat să supraviețuiască 8 copii la o naștere.

Nu-i ușor să crești 14 copii, așa că Nadya, din lipsă de bani, a făcut câteva lucruri pe care le regretă în prezent. De exemplu a acceptat să facă filme pentru adulți. 

Nadya o să își spună povestea în noua ei carte, căreia i-a făcut teasing de curând pe Instagram, acolo unde postează adesea imagini cu cei 14 copii. 

“În capitolul unu, numit Marea Evadare, descriu experiența traumatizantă în care m-am trezit în fața  a sute de reporteri și elicoptere de știri, care survolau deasupra spitalului în care mi-am născut copiii. Îmi place să am intimitate și mi-am ascuns sarcina până în ultimele clipe. (…) 70 de rezidenți au urmărit nașterea, fără ca eu să îmi dau acordul. Am fost un experiment științific, atracția principală a carnavalului de ciudați. Din cauza circului din mass media și a sutelor de amenințări cu moartea pe care le-am primit, nu mi-am putut vedea ceilalți 6 copii și a trebuit să ‘evadez’ din spital la miezul nopții. Mi-au confiscate telefonul, nu puteam vorbi cu familia mea”, a scris Nadya pe Instagram.


În prezent copiii Nadiei au crescut și “octomama” se mândrește cu ei pe rețelele de socializare. “Octupleții sunt mici pentru vârsta lor, dar sunt politicoși, gătesc, sunt vegani, citesc două cărți pe lună și își fac temele fără să fie obligați. În ciuda a ceea ce a spus presa despre ei, sunt copii model”, au scris cei de la New York Times într-un reportaj. Din păcate, unul dintre copiii Nadyei a fost diagnosticat cu afecțiuni din spectrul autist.

Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies