Oleksei Vadaturski, magnatul cerealelor din Ucraina, ucis de o rachetă rusească în Nikolaiev

Oleksei Vadaturski, magnatul cerealelor din Ucraina, ucis de o rachetă rusească în Nikolaiev
Oleksei Vadaturski și soția sa, Raisa. FOTO: Nibulon.com
Citeste mai mult despre: Oleksei Vadaturski, cereale, razboi Ucraina,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 August 2022
Data actualizare: 01 August 2022
Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, exportatorul de cereale Oleksei Vadaturski, a fost ucis în propria casă de o rachetă rusească. Un înalt oficial din Ucraina a catalogat moartea sa drept „crimă deliberată”.

Oleksei Vadaturski (74 de ani) a murit duminică, împreună cu soția sa, Raisa, după ce o rachetă rusească le-a lovit casa, peste noapte. Conform primarului din Nikolaiev, orașul a fost supus unui asalt nemilos cu rachete, cum n-a mai fost până acum.

Una dintre rachete a lovit casa magnatului cerealelor, iar oficialii ucraineni susțin că moartea sa nu a fost o întâmplare.

În opinia mea, moartea lui Oleksei Vadaturski nu a fost un accident, ci o crimă deliberată. Vadaturski a fost, clar, o țintă”, a declarat Mihail Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski.

Potrivit Kyiv Independent, racheta rusească a lovit cu precizie dormitorul milionarului ucrainean, casa sa fiind singura clădire din vecinătate care a fost lovită în atac.

Oleksei Vadaturski avea o avere estimată la 430 de milioane de dolari, scrie Forbes Ucraina. Milionarul a fondat Nibulon, una dintre cele mai mari companii din agricultură, specializată în exportul cerealelor, în special grâu și porumb.

După invadarea Ucrainei, rușii au jefuit grânarele companiei Nibulon din regiunea de sud și au deschis focul asupra unor depozite. Dacă în 2021 a livrat peste 5 milioane de tone de produse agricole, exportatorul de cereale a fost puternic lovit de războiul din Ucraina. 

Fotografii: Getty Images/Nibulon.com

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies