Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, un nou mesaj emoționant: “Așa arată Ucraina acum”

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, un nou mesaj emoționant: Așa arată Ucraina acum
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 02 Martie 2022
Data actualizare: 05 Martie 2022
Prima Doamnă a Ucrainei a postat un mesaj emoționant pe contul de Instagram, acolo unde are peste 2 milioane de urmăritori. Olena a rămas în țară alături de soțul ei, deși familia lor este principala țintă a invadatorilor ruși.   

“Așa arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care să îl vadă lumea: suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în pivnițe în fiecare noapte și să lupte cu inamicul de sub zidurile caselor lor. Ucraina este o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat primii. Dar nu vom renunța. Lume întreagă, privește: Luptăm pentru pace și în țările tale”, a scris Olena Zelenska. 

Soția președintelui ucrainean a postat un video sfâșietor care arată amploarea războiului. În imagini, apar mame speriate cu copiii în brațe, adăposturi și parcări subterane pline de ucraineni care au fugit din calea bombelor, tancuri care circulă pe străzi și rachete care lovesc blocuri. 

Într-un alt mesaj, Olena și-a încurajat conaționalii și le-a felicitat pe femei pentru curajul de care au dat dovadă în lupta cu inamicul. 

“Înainte de război (cât de înfricoșător și ciudat să pronunț acest cuvânt) am scris odată că în Ucraina sunt cu 2 milioane mai multe femei decât bărbați. Statisticile sunt exact așa. Și acum capătă un nou sens. Pentru că asta înseamnă că rezistența noastră actuală are și o față deosebit de feminină. Admirație și plecăciuni din partea mea în fața voastră, compatrioți incredibili! (...) Azi e prima zi de primăvară ! Vă amintiți cum ne-am sărbătorit cu toții în această zi înainte de război (din nou fraza aia înfricoșătoare)? Soare este vizibil prin fumul bombardamentului! Totul va fi primăvară! Va fi victorie! Va fi Ucraina!”, a mai scris soția președintelui ucrainean. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!