Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre momenul în care o să fie gata vaccinul pentru combaterea COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre momenul în care o să fie gata vaccinul pentru combaterea COVID-19
Data publicarii: 23 Iulie 2020
Data actualizare: 24 Iulie 2020
Șeful programului de urgență al OMS a declarat că un vaccin considerat salvator nu o să fie gata până în 2021.
 
Dr. Mike Ryan, citat de dailymail.co.uk precizează însă că: „Realist vorbind,  anul viitor vom începe să vedem oameni vaccinați.”
 
Comentariile sale vin după ce Universitatea Oxford - unul dintre centrele de cercetare care au participat la o cursă pentru un vaccin - a susținut că există încă o șansă să-și livreze vaccinul până la Crăciun, dacă testele continuă conform planului.


 

De către OMS, un vaccin este considerat crucial pentru a ieși din pandemia noului coronavirus, deoarece la momentul de față specialiștii îl consideră a fi singura modalitate de a asigura protecția împotriva COVID-19. Însă până la aprobarea unuia, ținerea situației sub control se bazează pe măsurile de distanțare socială, spălare periodică a mâinilor și purtarea măștii de protecție. La nivel mondial, guvernele știu că aceasta nu este o soluție pe termen lung, de aceea oamenii de știință  sunt angajați într-o adevărată cursă pentru găsirea unui vaccin. 
 
Deși predicțiile OMS nu sunt pentru 2020, dr. Ryan a afirmat: „Progresăm bine. În prima parte a anului viitor vom începe să vedem primii oameni vaccinați ”. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA :

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies