Pierre Cardin a murit! Celebrul designer avea 98 de ani

Pierre Cardin a murit! Celebrul designer avea 98 de ani
Citeste mai mult despre: pierre cardin, pierre cardin a murit,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 29 Decembrie 2020
Finalul anului 2020 vine cu o veste tristă pentru pasionații de modă: celebrul designer Pierre Cardin a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 98 de ani.

Născut pe 2 iulie 1922 în San Biagio di Callalta (Italia), Pierre Cardin s-a mutat încă de când era copil în Franța. El a devenit cunoscut în anul 1951, după ce a creat mai multe costume pentru un bal mascat care a avut loc în țara lui natală, la Palazzo Labia din Veneția, și care a fost denumit „Petrecerea Secolului”. La doi ani după această reușită, Pierre Cardin a trecut la moda haute couture și a adus pentru prima dată în centrul atenției hainele unisex.

Citește și

Mai mult decât atât, Pierre Cardin era recunoscut la nivel mondial datorită stilului avangardist și al design-ului „space age”, preferând formele și motivele geometrice și ignorând deseori formele feminine. Tot el este și designerul care a creat celebra „bubble dress”.

Anunțul că Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani a fost făcut de familia acestuia. Din câte se pare, el și-a petrecut ultimele ore din viață într-un spital din Neuilly, în vestul Parisului.

foto: Getty Images

Vezi și: Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

FULLSCREEN
Pierre Cardin a murit! Celebrul designer avea 98 de ani
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies