Polițistul care a lovit două fete pe trecere, audiat la Parchet. Ce le-a spus anchetatorilor

Polițistul care a lovit două fete pe trecere, audiat la Parchet. Ce le-a spus anchetatorilor
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Ianuarie 2022
Data actualizare: 28 Ianuarie 2022
Polițistul Constantin P, care a accidentat mortal o fată de 13 ani și a rănit grav o alta de 11 ani, a fost audiat vreme de o oră de procurori. Până acum, omul legii a cerut amânarea audierii din cauza stării emoționale în care se afla după accident.

Polițistul a fost audiat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, în prezența avocaților celor două părți. Conform reprezentantului legal al familiei Raisei, fetița decedată în accident, polițistul a recunoscut că nu știa să facă resuscitare, motiv pentru care nu a îndrăznit să-i acorde fetei primul-ajutor.   

A recunoscut că avea o viteză excesivă și că nu le-a văzut pe fete deloc. Nu și-a dat seama că a lovit pe cineva. De asemenea, a recunoscut că a sprijinit fata cu bocancul, fiindcă cei de la 112 îi spuseseră să o țină pe o parte.

De asemenea, a spus că nu știe unde a făcut cursurile de condus defensiv, când și cu cine, și că avea luminile girofarului pornite”, ne-a spus avocatul Adrian Cuculis.

După audierea sa vor fi chemați la vorbitor și polițiștii care au fost la fața locului imediat după accident. Ei au fost identificați, iar avocatul familiei va cere administrarea de noi probe.

Polițistul în cauză este acuzat de ucidere din culpă, iar familia fetei ucise intenționează să solicite despăgubiri de 6 milioane de euro. Bărbatul lucra în poliție din 2017, fiind angajat din sursă externă. 

Azi, la Parchet, s-a stabilit că omul legii nu avea permis de conducere românesc, ci unul eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Fotografii: Agerpres/Stirileprotv.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!