Povestea asistentului medical SMURD, trimis să-și salveze propriul copil rănit în accident

Povestea asistentului medical SMURD, trimis să-și salveze propriul copil rănit în accident
FOTO: Agerpres/MAI
Citeste mai mult despre: asistent medical, Sebastian Petrus, SMURD,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 28 Mai 2020
Sebastian Petruș este asistent medical la SMURD Timiș, însă numele său era necunoscut românilor până acum. Zeci de mii de oameni i-au aflat povestea și au rămas impresionați.

Ministerul Afecerilor Interne a făcut publică povestea lui Sebastian Petruș, care spune, de fapt, istoria fiecărui salvator român care pleacă de acasă și-și lasă familia în grija lui Dumnezeu. Pentru că menirea lor e aceea de avea grijă mereu de alții, salvatorii își „abandonează” propriile vieți și familii. În fiecare zi.

Este și cazul lui Sebastian Petruș, care a făcut parte din echipajul de elicopter SMURD chemat pentru salvarea unei noi vieți.

„În timpul zborului au primit un apel prin stație. Vă rugăm să vă îndreptați către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu știm dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mișca și îl doare spatele”, dezvăluie reprezentanții MAI.

Pilotul a schimbat cursul, iar echipajul s-a pregătit pentru intervenție. Atunci, Sebastian a primit un apel de la soția lui care anunța o tragedie.

Mario a fost lovit de o mașină! Se plimba cu bicicleta... mai multe nu știu. M-au sunat ai mei să-mi spună, i-a răspuns soția în hohote de plâns”.

Sebastian a înțeles că se duce să-și salveze propriul copil. În mintea lui se creaseră tot felul de scenarii, care mai de care mai negre. Dacă nu-l va mai găsi în viață? Dacă are coloana ruptă? Va mai putea merge vreodată? Dar, oare, îl va mai putea recunoaște pe el, tatăl lui?

„Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloților care este cel mai bun loc de aterizare și a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanțe către acel loc.

- Dar tu ești din zonă?, l-a întrebat pilotul.

- Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian.”

Ajuns la locul intervenției, a alergat ca apucatul și și-a găsit fiul pe targă. Era lucid, dar plângea, că-l doare.

Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață”, a dezvăluit Sebastian.

„Tati, de ce ai venit să mă salvezi?”

Băiețelul a fost preluat de elicopter și transportat la Timișoara. Pe drum tatăl lui l-a ținut de vorbă ca să nu adoarmă. Acolo a fost luat cu ambulanța și dus la spital. Nu și-a rupt coloana, dar a fost operat la picior. După ce a ieșit din operație, a avut un moment de reală revelație.

„- Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

- Pentru că asta e meseria mea...

- Tu salvezi și alți copii?

- Da, tati... salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

- Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!”, a spus băiatul.

Sebastian are 30 de ani și de 4 ani lucrează la SMURD. A participat la sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieții lui, să-și salveze propriul copil, spun reprezentanții MAI.

„Știm că la fiecare intervenție, Sebastian, la fel ca toți colegii lui salvatori, acționează cu aceeași dăruire și implicare. Și mai știm că uneori lupta cea mai grea se dă cu sufletul! Iar pentru asta... LE MULȚUMIM TUTUROR!”

Fotografii: Ministerul Afacerilor Interne/Agerpres

Vezi și VIDEO: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 10: Emanuel Cîrstea, salvatorul familiei la 12 ani!

FULLSCREEN
Povestea asistentului medical SMURD, trimis să-și salveze propriul copil rănit în accident
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO