Povestea Florentinei, fetița crescută cu pufuleți și ceai. A fost adoptată de medicul care a îngrijit-o

Povestea Florentinei, fetița crescută cu pufuleți și ceai. A fost adoptată de medicul care a îngrijit-o
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 12 Ianuarie 2023
Data actualizare: 12 Ianuarie 2023
La începutul anului 2014, povestea micuței Florentina, o fetiță dintr-o familie săracă din comuna Pușcași, județul Vaslui, a impresionat o țară întreagă. Deși avea 4 ani, arăta ca un bebeluș, fiind subnutrită. S-a constatat că mama ei o hrănise doar cu ceai și pufuleți.  

În 2014, Florentina a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență din Vaslui. La 4 ani, ea cântărea 5 kilograme. Medicii au stabilit că fetița suferea de subnutriție severă și din această cauză intrase în comă. 

Micuța a fost adoptată de unul dintre medicii din Iași care a îngrijit-o pe perioada spitalizării. La aproape 13 ani, Florentina se bucură de o viață normală și de părinți iubitori, alături de ce doi frați gemeni din familie. (vezi galeria foto de mai jos)

„Flori este acum o mică domnișoară. Pentru toate clipele grele prin care a trecut, soarta a răsplătit-o cu o familie de la care primește doar iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună tată este acum un copil frumos, vesel, inteligent si energic”, a declarat unul dintre medicii care au îngrijit-o pentru Vremea Nouă. În plus, medicul care a urmărit întreaga evoluție a copilei a decis să o adopte. Nu a fost un lucru ușor mai ales că, timp de aproximativ doi ani, tatăl biologic al fetei s-a opus adopției. 

Florentina a plâns când și-a aflat povestea, dar a fost consolată de părinți.  „A început să plângă când s-a văzut în poze, dar s-a liniștit apoi. A început să plângă destul de tare, dar am luat-o în brațe și am ieșit cu ea în oraș”, a relatat tatăl adoptiv al copilei, potrivit Vremea Nouă.

Imagini video cu Florentina poți vedea aici

Sursă foto: vremeanoua.ro, captură video stirileprotv.ro

Vezi și: Prinţul Harry: Lumini şi umbre
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!