Povestea lui Chris Nikic, prima persoană cu sindromul Down care a terminat un triatlon IRONMAN

Povestea lui Chris Nikic, prima persoană cu sindromul Down care a terminat un triatlon IRONMAN
Citeste mai mult despre: Chris Nikic, IRONMAN,
Data publicarii: 24 Noiembrie 2022
Data actualizare: 24 Noiembrie 2022
Cum ar fi dacă în fiecare zi am fi cu 1% mai buni ca ieri? Te invităm să afli povestea lui Chris Nikic, tânărul care a inspirat oameni de pe tot globul când a scris istorie, devenind prima persoană cu sindromul Down care a terminat un triatlon IRONMAN.

În cartea „Cu 1% mai bun”, recent publicată în România la editura editura ap! (ACT și Politon), Chris alături de tatăl său, Nik, își spune povestea și ne arată pașii care l-au condus către succes, aplicabili în orice domeniu al vieții. „Cu 1% mai bun” conține un cuvântul înainte scris de artista Cristina Bălan, câștigătoare Vocea României.

„Chris Nikic este un exemplu viu pentru oricine își dorește să surmonteze un handicap, de orice natură. El ne dăruiește lecții de viață prețioase, prin perseverență și dăruire. Ca mamă de gemeni cu sindromul Down, știu foarte bine cât efort a fost depus de către părinții și terapeuții lui Chris. Sper ca lucrarea de față să-i ajute pe părinții și aparținătorii acestor persoane minunate, cu extra-cromozom, să înțeleagă mai bine cu ce se confruntă și care sunt limitele, abilitățile și posibilitățile copiilor lor și ce așteptări pot avea de la ei în general. De asemenea, mi-aș dori ca această carte să contribuie și la normalizarea integrării în societate a celor cu dizabilități, indiferent dacă e vorba de anomalii genetice sau de altă natură. Abilitățile dincolo de dizabilități sunt cele mai frumoase și mai pline de inspirație povești din lume. Recomand lecturarea acestui volum ca pe un manual despre ambiție, răbdare, perseverență și reușită, pe drumul către atingerea potențialului maxim.”, spune Cristina Bălan, în introducerea cărții.

„Cu 1% mai bun” este în primul rând o poveste pozitivă despre acele momente în care lucrurile imposibile devin posibile; despre speranță și încredere, despre forța care se ascunde de multe ori în cele mai neajutorate ființe și despre minunile cotidiene care ne dau elanul necesar pentru a spera și a visa tot mai mult. Am discutat mai multe despre carte și despre povestea lor, cu Chris Nikic & Nik Nikic.

Nik, fiul tău a scris istorie când a devenit prima persoană cu sindrom Down care a finalizat un IRONMAN – cum ți s-a schimbat viața după toate acestea?

Viața mea s-a schimbat în multe moduri pozitive, dar cel mai frumos este să-l văd pe Chris că își trăiește viața fără să se simtă exclus de oamenii din jur, și cu scopul de a-i ajuta pe alții ca el. Obișnuiam să ne facem griji pentru Chris și pentru viitorul său, mai ales atunci când nu eram lângă el să-l ajutăm. Acum suntem mai liniștiți.

Chris, ce ai simțit când ai trecut linia de sosire?

Eram foarte fericit că am reușit să duc totul la capăt și gata să sărbătoresc!

Și cum s-a schimbat viața ta după această realizare uimitoare?

Am fost invitat la tot felul de evenimente și petreceri, am devenit speaker motivațional, am reușit să-mi cumpăr propria casă și mașină, dar cel mai important e că mi-am găsit o iubită frumoasă și atletică, care mă iubește și cu care mă distrez foarte tare.

Ce te-a determinat să-ți pui povestea într-o carte?

Mi-am dorit ca povestea mea să ajungă la cât mai mulți oameni și astfel să-i inspir și pe alții să creadă că pot face lucruri uimitoare în viața lor.

Care a fost procesul creativ?

Sincer, a fost destul de greu. Este foarte greu să-ți pui gândurile în ordine, cap la cap, astfel încât acestea să aibă sens și să fie valoroase pentru ceilalți.

Care au fost provocările în scrierea cărții?

Momentul. S-a întâmplat mult prea repede. Aș fi avut nevoie de mai mult timp să îmi așez gândurile și să mă organizez, dar în același timp aveam foarte multe alte lucruri de făcut.

Chris & Nik, cartea voastră 1% Mai bine a fost publicată recent în România. Vă rugăm să împărtășiți un mesaj pentru toți cititorii care vor ajunge să afle mai multe despre călătoria voastră uimitoare citind această carte.

Cartea este călătoria noastră în a-l ajuta pe Chris să-și realizeze potențialul, dar este și o schiță a succesului care poate fi aplicată pentru oricine.

CHRIS NIKIC este un tânăr de 23 de ani, care a intrat în istorie ca fiind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon IRONMAN pe distanță completă. În anul 2021, Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut succesul lui Chris după ce a înotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180,2 km și a alergat 42,1 km în cadrul cursei Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida. El a terminat cursa în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde – cu 14 minute înainte de expirarea timpului oficial de 17 ore.

Povestea lui uimitoare, Cu 1% mai bun, se găsește acum și în România, publicată de editura ap! (Act și Politon).
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies