Premierul Ludovic Orban, despre închiderea cluburilor: „Va trebui să ne gândim foarte serios”

Premierul Ludovic Orban, despre închiderea cluburilor: bdquo;Va trebui să ne gândim foarte serios
Ludovic Orban a cerut intensificarea acțiunilor de control în țară, în contextul creșterii numărului de bolnavi de Covid-19. FOTO: gov.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data: 11 Iulie 2020
Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut, în ședință de guvern, intensificarea acțiunilor de control în spațiile publice, piețe, târguri, în transportul public și în localurile de alimentație publică. 

Premierul a dezvăluit că primește informări referitoare la nerespectarea măsurilor de protejare a populației în fața infecției cu Covid-19.

Șefii instituțiilor subordoate au primit ca temă verificarea minuțioasă a teraselor, restaurantelor, cuburilor și benzinăriilor. Orban crede că anumite cluburi ar trebui închise, fiindcă sunt un pericol pentru cei care merg acolo.

Despre cluburi, sunt unele care sincer ar trebui închise. Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități.  Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a spus Orban, conform Stirileprotv.ro.

Premierul a dezvăluit că există patroni de restaurante care încalcă voit reglementările în vigoare și a cerut aplicarea de sancțiuni în aceste cazuri.

Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private cu până la 20 de persoane, au deschis și servesc clienții în spații închise”.

Am decretat mobilizare generală, toţi angajaţii care au atribuţii de control vor ieşi din birou, vor efectua controale peste tot unde avem semnale clare că nu se respectă regulile de protecţie, controalele vor fi de severitate maximă. Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 90% dintre românii care respectă regulile de nişte oameni care nu respectă regulile în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei”, a mai spus Orban.

Fotografii: gov.ro

Vezi și VIDEO: Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

FULLSCREEN
Premierul Ludovic Orban, despre închiderea cluburilor: „Va trebui să ne gândim foarte serios”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies