Primele imagini cu Ahlam Albashir, femeia care a pus bomba în Piața Taksim din Istanbul

Primele imagini cu Ahlam Albashir, femeia care a pus bomba în Piața Taksim din Istanbul
Citeste mai mult despre: Ahlam Albashir, Atentat istanbul, Istanbul,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 15 Noiembrie 2022
Data actualizare: 15 Noiembrie 2022
Ahlam Albashir este femeia care a provocat atentatul terorist din Piața Taksim din Istanbul. Aceasta, în urma interogatoriului, a recunoscut că este vinovată pentru moartea a șase persoane și rănirea altor 81. 

Atacul terorist care a avut loc într-un loc extrem de cunoscut din Istanbul a provocat foarte multe reacții atât în mediul online, cât și în rândul autorităților. Se pare că femeia care a provocat tragedia este Ahlam Albashir, de origine siriană. Potrivit presei internaționale, în urma interogatoriului, ea a recunoscut că este vinovată pentru cele întâmplate, dar și că a intrat ilegal în Turcia prin Aftin-Idlib. Mai mult, aceeași sursă notează că ea ar fi fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG

Autoritățile din Turcia susțin că femeia a acționat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la un centru aflat în regiunea Kobane. 

Se pare că Ahlam Albashir a petrecut câteva zeci de minute pe o bancă, înainte de a planta bomba care avea să aducă sfârșitul a șase oameni. Potrivit celor 1200 de camere de supraveghere verificate, femeia din Siria a început să își pună planul în aplicare la ora 16:13, iar la scurt timp a avut loc explozia.

”O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire. Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a spus ministrul Justiției.

„În timpul operațiunii, 46 de persoane au fost prinse și arestate și s-a constatat că persoana care a lăsat bomba s-a dus la o adresă din districtul Kucukcekmece”, se arată într-un comunicat al poliției turce, citat de agenția Anadolu.

Sursă foto: Profimedia

VEZI ȘI VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies