Primul animal sălbatic diagnosticat cu Covid-19, un tigru de la grădina zoologică din Bronx

Primul animal sălbatic diagnosticat cu Covid-19, un tigru de la grădina zoologică din Bronx
Tigrul malaezian e o femelă de 4 ani, pe nume Nadia. FOTO: Getty Images
Autor: Dan Brumar
Data: 06 Aprilie 2020
The Wildlife Conservation Society, care administrează grădina zoologică din Bronx, New York, a anunțat duminică infectarea unei femele de tigru, în vârstă de 4 ani.

O femelă tigru pe nume Nadia a fost diagnosticată cu Covid-19. Testul a fost confirmat de Laboratorul Național de Servicii Veterinare din cadrul Departamentului pentru Agricultură al SUA, informează TMZ.

Pe lângă acest animal, alți 3 tigri și 4 lei de la grădina zoologică sunt monitorizați de medici, după ce au prezentat simptome specifice de Covid-19. 

Tigrul bolnav, din subspecia malaezian, este primul animal sălbatic depistat pozitiv la testul pentru Covid-19. Din primele informații, felina a luat virusul de la un îngrijtor care a fost diagnosticat cu boala, dar fără a avea simptome.

Vestea i-a panicat pe posesorii de animale de companie, unii dintre ei vizitatori ai grădinii zoo, care au transmis Departamentului pentru Agricultură sute de solicitări în care și-au manifestat îngrijorarea față de transmiterea virusului de la animale la om.

Într-o secțiune de Întrebări și Răspunsuri de pe site-ul propriu, specialiștii federali au explicat ceea ce știam deja: până în prezent nu există dovezi potrivit cărora animalele de companie își pot infecta stăpânii

Însă, medicii din Hong Kong au demonstrat deja că pisicile și câinii de companie pot lua virusul de la stăpânii lor infectați.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 2: Daria Jane, transformarea

FULLSCREEN
Primul animal sălbatic diagnosticat cu Covid-19, un tigru de la grădina zoologică din Bronx
  • /Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO