Primul câine suspect de infecție cu coronavirus a murit de stres, după carantină

Primul câine suspect de infecție cu coronavirus a murit de stres, după carantină
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 18 Martie 2020
Data actualizare: 18 Martie 2020
Un câine din rasa Pomeranian în vârstă de 17 ani a murit marți dimineață în Hong Kong, după ce a ieșit din carantină.

Patrupedul, care fusese testat pentru COVID-19 și plasat în carantină, s-a stins din viață la două zile după ce a ieșit de la izolare. Anunțul a fost făcut de autoritățile medicale din Hong Kong, citate de South China Morning Post.

Câinele, care a aparținut unei femei în vârstă de 60 de ani depistată cu coronavirus, ar fi murit din cauza stresului provocat de condițiile de carantină. Medicii veterinari spun că patrupedul s-a stins din cauza însingurării, fiindcă pe toată perioada carantinei a stat departe de stăpâna lui. Totodată, câinele avea o vârstă apreciabilă.

Jurnalista Paula Rusu: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! 

Femeia a refuzat cererea legiștilor de efectuare a autopsiei, precizând că nu vrea să știe de ce a murit câinele ei. 

Virusologul Malik Peiris (foto), de la Universitatea din Hong Kong, a confirmat că animalul nu a murit de cauze legate de COVID-19.

Patrupedul a fost introdus în carantină după ce analizele efectuate de medici au ieșit „ușor pozitive”. Testele au fost repetate de mai multe ori și au infirmat prezența virusului în corpul patrupedului.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, până în acest moment nu există dovezi care să indice că virusul se transmite de la om la animale și invers. Specialiștii OMS au întocmit o listă cu cele mai frecvente mituri despre coronavirus

Fotografii: Getty Images/Shutterstock




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies