Primul om din lume care a primit o inimă de porc: „Fie muream, fie făceam acest transplant”

Primul om din lume care a primit o inimă de porc: Fie muream, fie făceam acest transplant
Pacientul se simte bine după intervenție. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Ianuarie 2022
Data actualizare: 20 Februarie 2022
Premieră medicală realizată de medicii de la centrul medical al Universității Maryland. Un bărbat care era pe moarte a primit, prin transplant, o inimă de porc. Operația a fost o reușită, iar pacientul a dezvăluit de ce a acceptat această provocare.

David Bennett, un bărbat de 57 de ani, susține că a luat cea mai bună decizie din viața lui când a acceptat propunerea medicilor de a realiza transplantul. Pacientul, care ar fi murit dacă nu se găsea un organ compatibil, a primit o inimă transplantată de la un porc modificat genetic.

Fie muream, fie făceam acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că e o ruletă, dar este ultima mea șansă”, a pus bărbatul cu o zi înainte de intervenție, conform The Guardian.

La începutul săptămânii, pacientul a ieșit din operație și a fost capabil să respire singur. Totuși, medicii îi vor monitoriza starea de sănătate vreme de câteva săptămâni, pentru a fi siguri că organismul său a acceptat organul străin.


FOTO: Profimediaimages.ro

Cum s-a ajuns la transplant de organe de la animale

În SUA, dar și în alte state ale lumii, există o criză a organelor vitale diponibile pentru transplant. Această realitate cruntă i-a determinat pe oamenii de știință să foloseacă organe de animale. 

Dacă va funcționa, va exista o aprovizionare nelimitată de organe pentru pacienții care suferă”, a declarat Dr. Muhammad Mohiuddin, director științific al programului de transplant de la animal la om al Universității Maryland.

Însă, încercările anterioare, eșuate, pun tot proiectul sub semnul întrebării. În 1984, un o fetiță de câteva săptămâni a trăit doar 21 de zile după ce a primit o inimă de babuin, în urma unui transplant realizat la un spital din California.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!