Primul transplant de inimă de porc la un om a eșuat. Pacientul a murit

Primul transplant de inimă de porc la un om a eșuat. Pacientul a murit
Pacientul era în stadiu terminal. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 10 Martie 2022
Data actualizare: 10 Martie 2022
Bărbatul care a primit o inimă de porc, în urma unui transplant de organe efectuat în premieră, a decedat. Pacientul în vârstă de 57 de ani era bolnav în stadiu terminal și epuizase toate opțiunile medicale disponibile.

Medicii care au efectuat primul transplant de inimă de porc la un pacient uman au confirmat decesul bărbatului, survenit la 8 martie. David Bennett, un american de 57 de ani, suferea de o boală cardiacă foarte gravă și a acceptat această procedură fiindcă nu mai avea opțiuni.

Fie muream, fie făceam acest transplant”, declarase bărbatul cu puțin timp înainte de realizarea intervenției.

Conform BBC, organismul pacientului a respins organul străin și a cedat. Bărbatul știa care sunt riscurile și a acceptat că ceea ce fac medicii este o tentativă disperată de a-l ține în viață.

S-a dovedit a fi un pacient curajos și nobil care a luptat pentru viață până în ultima clipă”, a devăluit chirurgul Bartley Griffith, medicul care a realizat transplantul.

Acesta a declarat că, în timpul scurs de la intervenția din 7 ianuarie 2022 până la 8 martie, bărbatul a avut oportunitatea să petreacă timp cu familia sa, să se uite la finala Super Bowl și să-și facă planuri pentru întoarcerea acasă.

Starea lui de sănătate s-a agravat la începutul lunii martie, iar inima sa de porc a cedat. Medicii de la Centrul medical al Universității Maryland au primit o dispensă de la autoritățile medicale să realizeze această intervenție, deoarece pacientul nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană.

Specialiștii în transplant analizează de ani buni posibilitatea de a vindeca pacienți folosind organe provenite de la animale. Anterior, medicii din New York reușiseră un transplant de rinichi de porc, de la animal la om.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!