Prințul Charles, în mijlocul unui scandal: donații contra favoruri. Poliția anchetează fundația sa

Prințul Charles, în mijlocul unui scandal: donații contra favoruri. Poliția anchetează fundația sa
Prințul Charles a negat implicarea în acest caz. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 17 Februarie 2022
Data actualizare: 17 Februarie 2022
Fundația caritabilă a Prințului Charles este în mijlocul unui scandal de proporții în Regatul Unit. Polița a informat că a deschis o anchetă după ce a aflat de existența unor acte de caritate făcute de un magnat saudit în schimbul unor favoruri oficiale.

Poliția Metropolitană s-a sesizat în urma dezvăluirilor făcute de două publicații din Marea Britanie, potrivit cărora miliardarul saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz a plătit zeci de mii de lire unor interpuși și peste 1,5 milioane de lire sub formă de donații pentru a obține onoruri oficiale și cetățenie britanică.

Ancheta celor două publicații i-a determinat pe oamenii legii să deschidă o anchetă oficială, iar printre persoanele vizate se numără Michael Fawcett (foto jos), fostul valet al Prințului Charles.

El și-a dat demisia în septembrie 2021, când în presă au apărut primele relatări în legătură cu implicarea sa în acest scandal. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a negat că ar fi știut ceva în legătură cu aceste favoruri.

Decizia vine după o evaluare a unei scrisori din septembrie 2021. Acest lucru este legat de dezvăluirile din mass-media care susțin că au fost făcute oferte de ajutor pentru a asigura onoruri și cetățenie pentru un cetățean saudit. Echipa specială de anchetă a condus procesul de evaluare care a inclus contactarea celor despre care se crede că dețin informații relevante”, se arată într-un mesaj postat de Poliția Metropolitană pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al fundației Prințului a declarat că „nu ar fi oportun să comentăm în timpul unei anchete aflate în derulare”, conform People.

Miercuri, oficialul a revenit cu un punct de vedere clar al fiului Reginei: „Prințul de Wales nu știa despre presupusa ofertă de onoruri sau de cetățenie britanică pe baza donației către organizațiile sale de caritate”.

Prințul a declarat că fundația sa și el personal vor colabora cu autoritățile pentru aflarea adevărului.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!