Prințul Philip, înmormântat în prezența a 30 de persoane. Cine va asista la funeralii

Prințul Philip, înmormântat în prezența a 30 de persoane. Cine va asista la funeralii
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Aprilie 2021
Data actualizare: 12 Aprilie 2021
Pandemia a limitat drastic numărul de persoane care vor asista la ceremonia de înhumare a Prințului Consort, Philip. Soțul Reginei Elisabeta a II-a va fi înmormântat sâmbătă, la Castelul Windsor.

Ceremonia de înmormântare a Prințului Philip va avea loc sâmbătă, la Capela St. George a Castelului Windsor, începând cu ora locală 15.00. Deși totul va fi transmis în direct, la eveniment vor putea participa doar 30 de membri ai familiei. 

Premierul Boris Johnson a renunțat la privilegiul de a asista la înmormântare, pentru a da posibilitatea unei persoane apropiate să-și ia rămas bun de la Prinț, scrie The Sun.

Prințul Philip nu va avea o înmormântare grandioasă, mare parte din cauză că și-a dorit să pășească în lumea de dincolo cât se poate de simplu.

Prințul Harry s-a întors în Regat pentru înmormântarea bunicului

Prințul Harry a sosit la Londra duminică, după o călătorie de peste 6.500 de kilometri, pentru a participa la înmormântarea bunicului său. Meghan Markle, însărcinată a doua oară, nu a făcut deplasarea în Marea Britanie, la recomandarea medicului ei. Harry face parte din cei 30 de oameni aleși pe sprânceană pentru a participa la înmormântarea Prințului Philip.

Cine sunt cele 30 de persoane care vor participa la funeralii

Conform protocolului anti-Covid, Casa Regală trebuie să se asigure că va respecta măsurile de distanțare și de reducere a numărului de persoane care vor asista la funeralii. Conform presei britanice, familia a întocmit o listă de 30 de persoane care vor participa la eveniment.

Printre acestea se află: Regina Elisabeta a II-a, Prințul Charles, Camilla – Ducesă de Cornwall, Prințesa Anna (fiica Reginei), Vice amiralul Sir Timothy Laurence, Prințul Andrew – Duce de York, Prințul Edward – Earl of Wessex, Sophie – Contesă de Wessex, Lady Louise Windsor (fiica Prințului Edward), Prințul William, Kate Middleton – Ducesă de Cambridge, Prințul Harry, Prințesa Beatrice, Prințesa Eugenie, etc. 

Prințul Philip a murit vineri dimineață, la Castelul Windsor, la vârsta de 99 de ani.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies