Purtarea măștii în România, obligatorie și în aer liber? Ludovic Orban a vorbit despre noi măsuri

Purtarea măștii în România, obligatorie și în aer liber? Ludovic Orban a vorbit despre noi măsuri
Citeste mai mult despre: coronavirus, Ludovic Orban,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 27 Iulie 2020
Data actualizare: 27 Iulie 2020
Autoritățile din țara noastră sunt pregătite să ia noi măsuri pentru a combate răspândirea coronaviruslui în România, iar premierul Ludovic Orban a dezvăluit la ce se gândește guvernul.

Potrivit unei declarații recente a lui Ludovic Orban, autoritățile i-ar putea obliga pe români să poarte mască și în aer liber, în zonele aglomerate.

„Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase sau cluburi, respectarea regulilor de distanţare... Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, şi atunci am putea impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, de exemplu o piaţă sau o faleză, unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire, şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate. Este în analiză, nu am luat încă nicio decizie, dar încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a spus Ludovic Orban.

foto: Agerpres

Vezi și: Ep.2: Cristian Onețiu – Turul României
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies