Raed Arafat, despre autoizolare: „Dacă ne relaxăm prea devreme, riscăm să explodeze situația”

Raed Arafat, despre autoizolare: Dacă ne relaxăm prea devreme, riscăm să explodeze situația
Citeste mai mult despre: coronavirus, Raed Arafat,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 09 Aprilie 2020
Data actualizare: 09 Aprilie 2020
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență din România se va prelungi cu încă o lună, iar populația se întreabă tot mai des când vom putea ieși din nou din case fără a avea restricții.

Din păcate, veștile care vin de la autorități nu sunt tocmai bune, astfel că este posibil să trebuiască să mai stăm în autoizolare cel puțin o lună, deoarece cele mai optimiste scenarii anunță că viața ar putea reveni la normal după data de 15 mai.

Raed Arafat a venit miercuri seară, aproape de miezul nopții, la un post de știri, cu detalii despre situația în care se află România în prezent, afirmând că ar trebui să învățăm să trăim cu acest virus printre noi.

„La acest moment încă avem cazuri care apar și suntem în creștere. Nu suntem în situația Italiei, Franței, sau a Statelor Unite. Nu știu dacă vom ajunge în situația lor, e posibil să da, e posibil să nu. Vom putea spune mai multe după perioada Paștelui sau la finalul lui aprilie. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă ne relaxăm prea devreme, riscăm să explodeze situația și să nu o putem controla. Dacă așteptăm, vom putea lua decizii pe baza rezultatelor. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate. Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus, pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. Până apare un vaccin, am putea să învățăm să trăim cu el, dar să respecăm niște reguli în societate, ca să limităm răspândirea lui. După perioada sărbătorilor vom face o evaluare, și nu o fac doar eu, va fi pe mai multe aspecte. Vom vedea dacă ne permitem să relaxăm lucrurile”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Raluka
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies