Raed Arafat, despre numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus: „Este mult mai mare”

Raed Arafat, despre numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus: bdquo;Este mult mai mare
Citeste mai mult despre: Raed Arafat, coronavirus, COVID-19,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 20 Octombrie 2020
Data actualizare: 20 Octombrie 2020
România trece prin cea mai neagră perioadă de la debutul pandemiei de coronavirus, în țara noastră existând mai multe zile în care numărul de persoane infectate a depășit 4.000.

Din cauza cifrelor aflate în creștere, Bucureștiul a trecut la scenariul roșu, astfel că purtatul măștii este obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, iar restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Mai mult decât atât, școlile vor trece și ele la scenariul roșu, astfel că toate cursurile se vor desfășura online.

Odată cu luarea acestor decizii, Raed Arafat a oferit unele declarații incredibile, secretarul de stat afirmând că numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus este mult mai mare, dezvăluind că aproximativ 5% din populația României a facut COVID-19.

„Întotdeauna, cazurile care sunt testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. Dacă noi am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii care sunt pozitivi, n-am mai purta mască, n-am mai lua măsuri de prevenire, de restricție. În unele zone e clar că avem persoane care sunt pozitive, contagioase, asimptomatice, care poate nici ele nu știu că sunt contagioase, pentru asta vă cerem să purtați mască. Nu pot să vă spun o estimare, care e diferența, aici colegii din epidemiologie pot să facă anumite calcule. La un moment dat, Ministerul Sănătății a dat prevalență pe partea de anticorpi de 4,5-5%. Dacă e așa, înseamnă că aproximativ 5% din populația României a fost deja expusă virusului și a fost infectată, dar nu a știut de acest lucru. Au crezut că e o răceală simplă, au crezut că le curge nasul și au tușit un pic și au crezut că nu e o problemă. Sau a apărut febra pe o durată scurtă, dar ei au fost infectați și probabil unii dintre ei au infectat pe alții, dacă nu au respectat regulile de prevenire. Observăm acum că valul doi nu va fi unul ușor și nu va fi unul care trece rapid”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: TikTok te învață cum să te protejezi de HIV
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies