Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după 1 iunie: „Situația nu este perfect rezolvată”

Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după 1 iunie: bdquo;Situația nu este perfect rezolvată
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 28 Mai 2020
Data actualizare: 28 Mai 2020
După două luni de stare de urgență și aproximativ două săptămâni de stare de alertă, românii se gândesc tot mai mult la o relaxare și mai mare a măsurilor luate de guvern din cauza pandemiei de coronavirus.

Populația țării și autoritățile se gândesc serios la redeschiderea teraselor, restaurantelor și a hotelurilor, lucru care se va întâmpla de la 1 iunie sau de la 15 iunie, dacă ar fi să ne luăm după informațiile care au circulat în spațiul public în ultimele zile.

Potrivit lui Raed Arafat, care a oferit la un post de știri noi detalii despre relaxarea măsurilor, românii vor avea parte de măsuri suplimentare de relaxare începând cu data de 1 iunie: „Numărul cazurilor este stabil. Per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor. Dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control. Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare, care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”.

Despre măsurile de relaxare a vorbit recent și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a dezvăluit că plajere ar putea fi deschise începând cu data de 15 mai: „Pentru prima etapă, avem o deschidere a teraselor. Dacă lucrurile pornesc normal, de la 15 ne gândim să deschidem și plajele. Suntem într-un moment în care, odată cu măsura de relaxare, avem și puterea de gestionare a unor evenimente neplăcute. Poate lumea nu înțelegea, dar fiecare măsură de relaxare implică și riscul de contaminare comunitară”.

foto: Agerpres

Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 10: Emanuel Cîrstea, salvatorul familiei la 12 ani!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies