Raed Arafat preconizează valul 5 al pandemiei! Despre ce noi restricții vorbește?

Raed Arafat preconizează valul 5 al pandemiei! Despre ce noi restricții vorbește?
Citeste mai mult despre: Raed Arafat, Omicron, restrictii,
Data publicarii: 04 Decembrie 2021
Data actualizare: 04 Decembrie 2021
Raed Arafat a anunțat un nou val pandemic după sărbători.   
Mai mult, acesta crede că  tulpina Omicron a coronavirusului va înlocui, cel mai probabil, varianta Delta. Șeful DSU declară:
 
”E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a afirmat Raed Arafat la Digi24.

”Săptămâna viitoare măsurile care trebuie luate de România în continuare va fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății. Se va lua în considerare că noua tulpină este mai infecțioasă, mai contagioasă și că se răspândește mai repede. Luarea unor eventuale restricții suplimentare depinde însă de mai multe aspecte, care pot fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare. Din nou, aici, las să văd cu ce o să vină colegii de la INSP”, a mai spus șeful DSU.
 
În prezent nu se pune problema unei carantinări severe, așa cum se procedează în Austria, pentru că, din fericire, la momentul actual, numărul cazurilor de infecție cu Sars-Cov-2 este în continuă scădere în România. 

FOTO: AGERPRES

Vezi pe PRO TV PLUS: Trending cu Daragiu - Johnny Depp și dependența de vinuri scumpe
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!